Legea dării în plată a intrat în vigoare

Potrivit Legii dării în plată, persoanele care au făcut un credit imobiliar şi nu mai au cum să-şi plătească ratele, pot cere băncii să preia casa şi datoria lor să fie ştearsă.

Adăugat: 13 Mai 2016
Ultima actualizare:13 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Legea dării în plată intră în vigoare începînd de astăzi, la 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Legea prevede că persoanele care au făcut un credit imobiliar şi nu mai au cum să-şi plătească ratele, pot cere băncii să preia casa şi datoria lor să fie ştearsă.

Legea dării în plată nu se aplică celor care au luat un credit imobiliar prin programul guvernamental Prima Casă, cu garanţie de la stat.

Documentul a fost votat de parlament exact acum o lună, după dezbateri aprinse pe fundalul temerilor exprimate de bancheri privind reducerea creditării odată cu creşterea avansului pentru creditele imobiliare.

De altfel, mai multe bănci au mărit avansul la credite cu procentaje care variază între 15 şi 30 la sută, iar altele au anunţat măsuri similare în următoarea perioadă.

Totuşi, studiile recente realizate pe piaţa imobiliară arată că legea dării în plată ar fi stimulat cererea de locuinţe şi, implicit, creşterea preţurilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
13 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza