Legea bugetului, promulgată de preşedinte

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul viitor.

Adăugat: 29 Decembrie 2014
Ultima actualizare:29 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, tot despre buget au discutat şeful statului şi premierul Victor Ponta la întâlnirea pe care au avut-o, după amiază, la Palatul Cotroceni.

Cei doi au vorbit şi despre alocarea suplimentară de 0,3% din PIB pentru apărare, subiect care va fi, în curând, pe agenda discuţiilor la nivelul Uniunii Europene.

Într-un alt comunicat de la Preşedinţie este anunţată rechemarea în ţară a ambasadorului României în Germania, Lazăr Comănescu.

În 21 decembrie, după dezbateri-maraton pe proiectul de buget, deputaţii şi senatorii au votat bugetul de stat pentru 2015, cu 339 de voturi pentru şi 141 de voturi împotrivă şi bugetul asigurărilor sociale, cu  329 voturi pentru şi 148 împotrivă.

La elaborarea celor două acte normative, Guvernul a luat în calcul  o creştere economică prognozată de 2,5%, o inflaţie medie de 2,2 procente, precum şi un deficit bugetar de 1,83 la sută.

Coordonatele bugetului

Prin legea bugetului de stat pentru anul viitor, taxele şi impozitele nu vor creşte, cota de 16% se menţine pentru impozitul pe venit, iar lupta împotriva evaziunii fiscale continuă.

Câteva dintre amendamentele propuse de opoziţie au fost adoptate, printre care şi propunerea de suplimentare a bugetului Ministerului Culturii cu 2.500 de lei.

Fonduri în plus au mai primit Ministerul Sănătăţii, cel al Economiei, Ministerul de Externe şi Ministerul Transporturilor.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
29 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza