Legea bugetului este constituțională. Sesizarea președintelui, admisă

Legea bugetului de stat pe anul 2019 este constituţională, a decis Curtea Constituţională.

Adăugat: 6 Martie 2019
Ultima actualizare:6 Martie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Legea bugetului de stat pe anul 2019 este constituţională, a decis Curtea Constituţională, care a admis însă sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind plafoanele unor indicatori, între care deficitul bugetar.

Într-o primă reacţie, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că, imediat ce va apărea motivarea Curţii Constituţionale în legătură cu legea plafoanelor fiscal-bugetare, Parlamentul va dezbate în procedură de urgenţă documentul, pentru a-l pune în acord cu prevederile legii fundamentale.

Liviu Dragnea a mai spus că, în momentul în care Klaus Iohannis va promulga legea bugetului, Guvernul va adopta imediat o ordonanţă de urgenţă care să mărească alocaţiile copiilor.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, susţine că bugetul nu poate intra în vigoare în forma actuală, ci trebuie corectat pentru a se evita ceea ce numeşte dezastrul din economie.

El mai spune că bugetul de stat pe 2019 este construit pe date false, prin încălcarea legilor în vigoare şi a tratatelor europene şi prin ignorarea prevederilor constituţionale fundamentale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza