Legea Asigurărilor de Răspundere Civilă auto, în vigoare

Noua Lege a Asigurărilor de Răspundere Civilă auto intră de astăzi în vigoare.

Adăugat: 12 Iulie 2017
Ultima actualizare:12 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit prevederilor, asiguratorii vor fi obligaţi să-şi despăgubească mai repede clienţii şi să-i anunţe din timp dacă le expiră poliţele.

În plus, şoferii vor putea alege perioada pentru care-şi vor asigura maşina: o lună, şase luni sau un an, iar utilizarea de piese contrafăcute în efectuarea reparaţiilor auto devine infracţiune şi se sancţionează cu închisoarea.

Conducătorii auto pot să suspende contractul de asigurare, dar legea îi obligă să predea plăcuţele de înmatriculare.

Cristian Muntean, preşedintele Asociaţiei Service-urilor Auto Independente din România:

Asiguraţii cărora le expiră poliţa RCA şi nu-şi prelungesc asigurarea autovehiculelor pentru o perioadă de 30 de zile vor fi penalizaţi cu două clase de malus. Asiguratorul este obligat: daunele vor fi constatate în trei zile lucrătoare. Nota de constatare, cea emisă de către asigurator, va conţine menţiunea că păgubitul RCA îşi poate repara maşina în orice unitate service doreşte, indiferent de dorinţa asiguratorului sau a unităţii reparatoare. Dispare în întregime acea prevedere ciudată prin care asiguratorul stabilea costul despăgubirii, dacă găsea trei service-uri în România care să accepte acea ofertă a lor. Asiguratorul trebuie să meargă în instanţă, dacă se simte nedreptăţit, şi nu păgubitul RCA sau unitatea reparatoare.

Potrivit legii, bicicletele şi căruţele nu vor plăti taxa RCA, transmite redactorul RRA, Ramona Alexandrescu.Autor:
Ramona Alexandrescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza