Legea ANI- raport favorabil şi la Senat

Comisiile juridice şi pentru drepturile omului din Senat au adoptat, marţi , un raport favorabil la Legea Agenţiei Naţionale de Integritate, în forma votatã de Camera Deputaţilor.

Adăugat: 18 August 2010
Ultima actualizare:18 August 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Din sfera actului normativ, senatorii au eliminat liderii sindicali .Decizia a fost luatã cu 9 voturi "pentru" şi 7 abţineri.

 

 

Vicepreşedintele PNL, senatorul Puiu Haşotti, a explicat de ce liberalii   au votat  raportul, deşi  au  admis că acesta conţine elemente neconstituţionale:
 
 
 
"am votat din considerente 100% politice şi pentru cã au fost voci, chiar distinse voci, ca preşedintele Traian Bãsescu care a spus cã cei care au votat cum au votat data trecutã s-au situat în afara interesului naţional. Un lucru extrem de grav. Nu ne situãm în afara interesului naţional. Votul nostru a fost strict politic, în ciuda faptului cã avem convingerea cã sunt destule elemente neconstituþionale în acest proiect de lege", a declarrat Puiu Haşotti .
 
 
 
Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, social democratul Toni Greblã  spune cã senatorii PSD s-au abţinut de la vot pentru a dovedi cã partidul nu este împotriva controlului averilor demnitarilor.
 
 
 Ministrul Justiţiei , Cătălin Predoiu este deschis colaborării cu parlamentarii
 
 
Prezent la lucrãrile Comisiilor reunite, ministrul Justiţiei, Cãtãlin Predoiu,  a declarat cã Guvernul este dispus sã colaboreze cu parlamentarii pentru gãsirea unor soluţii constituţionale privind legea ANI, dar şi pentru respectarea angajamentelor luate cu Uniunea Europeanã.
 
 
 
Senatorul UDMR Gyorgy Frunda, preşedintele Comisie pentru drepturile omului din Senat, nu a participat la şedinţã. 


Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 August 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza