Legea amnistiei intră în dezbatere publică. Zgonea: Noi dorim Codul penal

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat, luni dimineaţă că proiectul de Lege privind amnistia va fi scos de pe ordinea de zi a şedinţei plenului, urmând să intre în dezbatere publică până la data de 1 februarie 2014.

Adăugat: 16 Decembrie 2013
Ultima actualizare:16 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Zgonea a mai spus că au fost amânate deasemenea şi orice fel de modificări la Codul penal şi a susţinut că nu vor renunţa la noul Cod penal.

În declaraţia făcută presei, luni dimineaţă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, l-a atacat pe preşedintele Traian Băsescu,  despre care a afirmat că a prezentat "numai minciuni" şi că modificările la Codul penal şi legea amnistiei au fost votate transparent, conform normelor în vigoare.

"Traian Băsescu a făcut un atac la statul de drept în România, prin dezinformările pe care le-a prezentat, a afirmat Zgonea.

"Ceea ce Traian Băsescu a scris în scrisoare sunt minciuni şi neadevăruri, toate lucrurile votate marţi au fost conform regulamentului, conform Constituţiei, legilor în vigoare, nimic nu a fost ascuns, nimic nu a fost ascuns ca pe vremea lui Traian Băsescu". Valeriu ZgoneaÎn ceea ce priveşte modificările aduse Codului penal,  şeful Camerei Deputaţilor a declarat că acestea nu îngrădesc puterea DNA, ANI şi a Justiţiei şi susţine că liderii grupurilor parlamentare au avut ocazia să îşi exprime nemulţumirile.  

DNA şi ANI vor rămâne cu aceleaşi puteri, a mai precizat şeful Camerei Deputaţilor.

Iniţial, la Camera Deputaţilor, plenul avea incluse pe ordinea de zi mai multe proiecte de lege contestate de opoziţie, dar şi de parlamentarii puterii, între acestea, Legea amnistiei, pe care PNL, alături de PDL şi PP-DD, o consideră inoportună.

Amintim că propunerea legislativă iniţiată de deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun a fost scoasă de pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de plen la presiunea liberalilor şi a opoziţiei.

Documentul prevede amnistierea infracţiunilor pentru care se aplică privarea de libertate de până la şase ani şi graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la şapte ani.

De prevederile documentului legislativ nu beneficiază persoanele condamnate pentru infracţiuni de violenţă sau pentru fapte de corupţie.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Ioana Tănase
Adăugat:
16 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza