Lazăr: Este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei

Procurorul general, Augustin Lazăr, consideră că Inspecția Judiciară este într-un impas și că situația trebuie analizată de CSM.

Adăugat: 21 Septembrie 2017
Ultima actualizare:21 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Augustin Lazăr, procurorul general
trimite pe mail

Parchetul General a deschis un dosar penal, după ce Mihaela Focică, inspector în cadrul Inspecţiei Judiciare, a depus o plângere penală pentru şantaj, a confirmat astăzi procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Potrivit unor surse judiciare, Mihaela Focică a depus o plângere penală la Parchetul General împotriva şefului adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan.

Recent, a fost difuzată în mass-media înregistrarea unui dialog între cei doi, în care Mihaela Focică se plângea că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, ar fi făcut presiuni asupra ei în legătură cu redactarea raportului cu privire la controlul efectuat de Inspecţia Judiciară la DNA.

"Este, din păcate, un impas al Inspecţiei Judiciare care se află într-o situaţie fără precedent şi care trebuie analizată de către CSM urmând ca să se aprecieze care ar fi măsurile manageriale cele mai potrivite de ieşire din acest impas. Este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei", a spus procurorul general al României, Augustin Lazăr. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza