Lazăr Comănescu: România susţine consolidarea proiectului european

Ministrul Afacerilor Externe Lazăr Comănescu s-a întâlnit ieri cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti.

Adăugat: 4 Octombrie 2016
Ultima actualizare:4 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Externe
trimite pe mail

Discuţiile au avut loc în cadrul unui dejun de lucru organizat de ambasada Slovaciei, care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, întâlnirea a prilejuit un schimb de opinii asupra evoluţiilor recente şi temelor de actualitate ale agendei europene, precum viitorul Uniunii, inclusiv în contextul Summit-ului recent de la Bratislava; Brexit; migraţia şi securitatea internă; terorismul; situaţia regională şi evoluţiile din Vecinătatea Estică, cu accent pe Republica Moldova.

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu a reliefat că, în procesul de reflecţie privind viitorul Uniunii Europene, România susţine consolidarea proiectului european, a coeziunii şi solidarităţii, în baza respectării valorilor şi principiilor fundamentale.

El a pledat pentru menţinerea unităţii Uniunii pe baza unei agende pozitive, a unei viziuni asumate în comun, axate pe proiecte concrete.
 Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza