Laurenţiu Baranga, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Laurenţiu Baranga a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat că s-a folosit de documente de studii falsificate, ulterior desfiinţate de către instanţe.

Adăugat: 11 Octombrie 2020
Ultima actualizare:11 Octombrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 1 Fostul preşedinte Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Laurenţiu Baranga, a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de înşelăciune, fiind suspectat că şi-a falsificat diploma de Bacalaureat.

UPDATE  Laurenţiu Baranga, fost preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, a fost audiat la Parchetul General, în dosarul în care a fost reţinut de procurori sub acuzaţia de înşelăciune pentru că şi-ar fi falsificat diploma de Bacalaureat.

El urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Prejudiciul reclamat este de peste 600.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de la mai mulţi angajatori.

Laurenţiu Baranga a fost numit în urmă cu o lună la şefia Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, post din care a demisionat acum trei zile.

El are o diplomă de Bacalaureat eliberată în anul 1999, la vârsta de 32 de ani, fiind absolvent al Colegiului Tehnic "Dimitrie Leonida" din Bucureşti.

La 41 de ani Laurenţiu Baranga a absolvit Facultatea de Management din cadrul Universităţii Ecologice Bucureşti, potrivit anchetatorilor.

-----------------------------------------------------------

Preşedintele Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Laurenţiu Baranga, a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de procurori că s-a folosit de documente de studii falsificate, ulterior desfiinţate de către instanţe.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul creat instituţiilor unde a lucrat depăşeşte o jumătate de milion de lei.

Baranga a demisionat din funcţia de preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, pe care o preluase chiar luna trecută.

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu avea informaţii referitoare la diplomele false ale acestuia şi că au fost aplicate toate procedurile de evaluare a candidaturii.

Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, susţine că premierul ar trebui să demisioneze, pentru că a numit un falsificator într-o funcţie din care se putea controla tranzacţiile financiare ale României.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Octombrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza