Laura Codruţa Kovesi, procuror şef DNA

"La suspectul Oprescu nu s-a aplicat procedura flagrantă conform Codului de procedură penală. Din considerente de tactică a anchetei, nu a fost oprit în momentul săvârşirii presupusei fapte, ci imediat după".

Adăugat: 8 Septembrie 2015
Ultima actualizare:8 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, astăzi, că dosarul în cazul primarului Capitalei Sorin Oprescu a fost deschis încă din primăvară.

Ea a explicat că nu s-a putut organiza un flagrant la locuinţa primarului, pentru că, pe timp de noapte, sunt interzise percheziţiile domiciliare.

"La suspectul Oprescu nu s-a aplicat procedura flagrantă conform Codului de procedură penală. (...) Din considerente de tactică a anchetei, nu a fost oprit în momentul săvârşirii presupusei fapte, ci imediat după. A fost citat cu mandat de aducere. Ca şi un detaliu tehnic, potrivit Codului de procedură penală, nu se pot efectua percheziţii domiciliare, după orele 20,00, deci percheziţiile pe timp de noapte. Având în vedere că în această cauză sunt suspectate şi alte persoane, din considerente de anchetă, acesta a fost citat cu mandat de aducere la scurt timp după comiterea presupusei fapte", a declarat procurorul şef al DNA.

Kovesi a explicat că o parte din bani a fost găsită cu ocazia percheziţiei corporale asupra lui Oprescu, o parte la domiciliul acestuia, iar o altă parte din bani a fost găsită asupra unui martor, care a fost audiat în aceeaşi zi.

Laura Kovesi a mai spus că percheziţia corporală asupra lui Oprescu a fost efectuată la sediul DNA.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis duminică arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat de procurorii DNA de luare de mită.

 Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza