Laura Codruţa Kovesi, procuror şef DNA

"A fi poliţist este o onoare care presupune, pe lângă numeroase satisfacţii profesionale, şi o serie de sacrificii iar limitarea legăturilor cu politicieni şi oameni de afaceri este unul dintre ele".

Adăugat: 23 Martie 2015
Ultima actualizare:23 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef la DNA
trimite pe mail

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi,  a avertizat, astăzi, la prezetarea bilanţului pe anul trecut al MAI, că Legăturile dintre angajaţi ai MAI şi politicieni locali sau oameni de afaceri reprezintă o vulnerabilitate.

"Una dintre vulnerabilităţile pe care noi am le-am constatat vizează legăturile care există între angajaţi ai MAI şi politicieni locali sau oameni de afaceri. Din perspectiva noastră, a fi poliţist este o onoare care presupune, pe lângă numeroase satisfacţii profesionale, şi o serie de sacrificii iar limitarea legăturilor cu politicieni şi oameni de afaceri este unul dintre ele", a spus Laura Codruţa Kovesi, în alocuţiunea prezentată azi la sediul Ministerului de Interne.

Şefa DNA a subliniat că "numărul persoanelor cu funcţii de conducere din cele două structuri care sunt suspectate sau au fost investigate pentru fapte de corupţie a crescut anul trecut".

"De aceea e important ca măsurile preventive ce trebuie luate să fie adoptate şi implementate cât mai repede. În acelaşi timp, este important să descoperim şi vulnerabilităţile care duc la astfel de situaţii", a adăugat Kovesi.

De asemenea, şefa DNA accentuat ideea că recuperarea prejudiciilor reprezintă tot o vulnerabilitate.
.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza