Laura Codruţa Kovesi, procuror şef DNA

"Investigarea corupţiei la nivel înalt va continua, indiferent de poziţia administrativă, socială sau politică deţinută de persoana vizată".

Adăugat: 24 Februarie 2015
Ultima actualizare:24 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat marţi că, în 2014, DNA a solicitat Parlamentului încuviinţarea arestării a 9 parlamentari şi a formulat 12 cereri de încuviinţare a urmăririi penale faţă de miniştri şi foşti miniştri.

"În 2014 au fost investigaţii în dosare cu impact major în rândul opiniei publice. DNA a solicitat Parlamentului încuviinţarea arestării a 9 parlamentari şi a formulat 12 cereri de încuviinţare a urmăririi penale faţă de miniştri şi foşti miniştri. Este cel mai mare număr de demnitari de rang înalt investigaţi de DNA într-un an. Este un semn evident al independenţei DNA, iar investigarea corupţiei la nivel înalt va continua, indiferent de poziţia administrativă, socială sau politică deţinută de persoana vizată", a afirmat Kovesi cu prilejul prezentării raportului de activitate al DNA pe 2014.

Ea a arătat că anchetele DNA au vizat domenii diversificate, cum ar fi retrocedări ilegale a proprietăţilor, sănătate, educaţie, achiziţii publice, corupţie în legătură cu procesul legislativ sau fraude cu fonduri europene.

Potrivit acesteia, realizarea obiectivelor stabilite pentru 2014 este măsurabilă prin consolidarea rezultatelor pozitive în domeniile stabilite ca fiind prioritare.

Kovesi a spus că este necesară o abordare strategică în care instrumentele punitive să se combine cu cele preventive şi că numărul sesizărilor de la instituţiile de control au scăzut în 2014, fiind extrem de importantă continuarea colaborării pentru a asigura anchetelor perspectivele de finalitate, informează Agerpres.

 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
24 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza