Laura Codruţa Kovesi: Prejudicii din evaziune de peste 50 de milioane de euro

Procurorii DNA au demarat percheziţii la 160 de firme şi locuinţe din Capitală şi din judeţele Prahova, Giurgiu, Arad, Calaraşi şi Ialomiţa, într-un dosar de corupţie şi evaziune fiscală, în care prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro.

Adăugat: 28 Octombrie 2013
Ultima actualizare:28 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a confirmat că sunt şi alte persoane cu funcţii importante implicate în dosarul în care se fac peste 160 de percheziţii şi în care prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro.

"Da, sunt şi alte persoane cu funcţii importante, dar detalii vor putea fi oferite tot după ce se termină activităţile procedurale", a afirmat, luni dimineaţă, Kovesi la plecarea de la sediul CSM.

Întrebată în legătură cu implicarea unui senator în acest dosar, şefa DNA a răspuns: "Pentru persoane care deţin calităţi speciale şi care sunt implicate în acest dosar nu pot să vă fac public niciun fel de informaţii până în momentul audierii şi aducerii la cunoştinţă a învinuirii".

Ea a confirmat  că procurorii DNA efectuează peste 160 de percheziţii într-o cauză complexă, care vizează acţiunile  comerciale desfăşurate de peste 100 de firme româneşti şi străine.

"Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de constituire într-un grup organizat, corupţie, evaziune fiscală. Printre persoanele cercetate se află administratori de firme, avocaţi, angajaţi ai MFP, precum şi alte persoane. Vor fi aduse la audieri 80 de persoane, din care aproximativ 50 vor fi puse sub învinuire şi li se va aduce la cunoştinţă învinuirea. Prejudiciul estimat în cauză este de peste 50 de milioane de euro. S-au dispus măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului. O parte din bunuri vor fi identificate astăzi cu ocazia percheziţiilor", a precizat Kovesi.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii desfăşoară cercetări într-o cauză penală complexă în care sunt implicate mai multe persoane constituite într-un grup infracţional organizat.

"Cauza vizează activitatea a peste 100 de firme româneşti şi străine, persoanele implicate având calitatea de administratori de societăţi comerciale români şi străini, avocaţi, contabili, angajaţi ai Ministerului Finanţelor Publice. Dintre persoanele implicate, faţă de un număr de peste 50 s-a dispus începerea urmăririi penale", precizează DNA.

La acţiune, procurorii sunt sprijiniţi de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi de angajaţi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Potrivit unor surse ancheta ar viza şi un senator.

Până acum a fost dispusă urmărirea penală a 50 de persoane, între care angajaţi ai Ministerului de Finanţe, avocaţi şi administratori de firme, informează redactorul RRA.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza