Laura Codruţa Kovesi, numită la şefia DNA pentru un nou mandat

Preşedintele României a semnat decretul privind reînvestirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA începând cu data de 16 mai 2016.

Adăugat: 7 Aprilie 2016
Ultima actualizare:16 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA
trimite pe mail

Laura Codruţa Kovesi va conduce Direcţia Naţională Anticorupţie pentru încă trei ani.

Preşedintele României a semnat decretul privind reînvestirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA începând cu data de 16 mai 2016.

Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil, săptămâna trecută, cu unanimitate de voturi, propunerea făcută pe 29 februarie de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi la conducerea DNA.

În cadrul interviului pe care l-a susţinut  Kovesi a arătat că-şi propune să continue activitatea intensă de investigare a cazurilor de corupţie la nivel înalt, de recuperare a prejudiciilor şi confiscare extinsă, să întărească serviciul tehnic necesar ascultărilor în dosarele penale, să respingă în continuare orice acţiune care vizează intimidarea sau discreditarea procurorilor.

"Un obiectiv important şi în care cred este acela că DNA trebuie să continue investigarea eficientă a cazurilor de corupţie la nivel înalt, creşterea calităţii în activitatea de urmărire penală. Este necesară suplimentarea numărului de poliţişti care vor lucra la serviciul tehnic, şi care trebuie dezvoltat şi în structurile teritoriale. Recuperarea prejudiciilor şi confiscarea extinsă rămâne în continuare o prioritate în activitate, iar experienţa activităţii compertimentului de investigaţii financiare va fi diseminată şi la structurile teritoriale, iar ceea ce mi se pare extrem de important, aşa cum am făcut şi în cei trei ani de mandat, şi dacă voi fi învestită voi face în continuare, va fi respingerea oricăror intenţii sau acţiuni care aduc atingere statutului procurorilor sau care vizează discreditarea sau intimidarea procurorilor din cadrul DNA", spunea Kovesi cu ocazia interviului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Aprilie 2016
Ultima actualizare:
16 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza