Laura Codruţa Kovesi, implicată într-un scandal al înregistrărilor

Mai multe posturi de televiziune au difuzat, aseară, o înregistrare în care şefa DNA, Laura Codruţa Kövesi, ar da ordine procurorilor din subordinea să, cităm, "ajungă la premier".

Adăugat: 19 Iunie 2017
Ultima actualizare:19 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA
trimite pe mail

Din înregistrare nu se poate deduce despre ce premier este vorba. 

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a afirmat că înregistrarea conţine fragmente care au fost rostite public ori la şedinţele de lucru de către procurorul şef, dar între ele au fost intercalate o serie de sintagme care nu îi aparţin şi care sunt menite să distorsioneze grav conţinutul celor spuse.

La rândul său, ministrul demisionar al justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, pe Facebook, că este vorba despre premierul Grindeanu şi că va sesiza Inspecţia Judiciară în legătură cu presupusa solicitare a doamnei Kövesi.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a declarat că, în perioada în care a fost viceprimar al Timişoarei, Sorin Grindeanu nu a avut atribuţii care să intre sub incidenţa vreunui dosar existent la DNA. 

În luna februarie, o parte a presei a scris că Sorin Grindeanu ar putea fi vizat de o anchetă a DNA legată de vânzarea a aproape o mie de imobile naţionalizate.

Ancheta se referă la mai mulţi funcţionari din Primăria Timişoara, în condiţiile în care Sorin Grindeanu a fost viceprimar în perioada 2008 - 2012.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza