Laura Codruţa Kovesi acuză CSM că nu a intervenit " în linşajele mediatice"

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a criticat, luni, la Adevărul Live, lipsa de reacţie a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la atacurile făcute la adresa procurorilor şi judecătorilor din dosarul ICA.

Adăugat: 11 August 2014
Ultima actualizare:11 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef la DNA
trimite pe mail

În interviul citat, Laura Codruţa Kovesi  a susţinut că s-au făcut "linşaje mediatice" la care CSM nu a reacţionat.

"CSM nu a existat în acest caz. Am văzut adevărate linşaje mediatice la adresa procurorilor şi a judecătorilor cu ocazia acestui dosar în care CSM pur şi simplu nu a intervenit. CNA nu a intervenit", a afirmat Kovesi, potrivit redactorului RRA.

Şefa DNA a precizat că, spre deosebire de procurori, judecătorii nu au o instituţie în spate care să-i ajute, să-i sprijine atunci când sunt atacaţi.

Despre Antena 3

Laura Codruţa Kovesi, a mai declarat, că nu există nicio dispoziţie în hotărârea judecătorească în dosarul ICA din care să rezulte că Antena 3 va fi executată.

"Antena 3 nu are niciun fel de calitate în acest proces care s-a judecat. Deci nu există nicio dispoziţie în hotărârea  judecătorească în dosar din care să rezulte că Antena 3 va fi executată. De asemenea, niciun jurnalist, niciun ziarist, niciun formator de opinie care participă la Antena 3 nu a fost implicat în dosar, nu s-a dispus executarea bunurilor sale. Categoric pot să vă spun că această hotărâre de condamnare prin care s-a dispus confiscarea unor bunuri nu are legătură cu libertatea presei. Libertatea presei nu o garantează nici premierul, nici alţi miniştri din ţara asta. Libertatea presei este garantată de Constituţie şi de lege", a afirmat Kovesi.

Despre atribuţiile DNA

Procurorul şef a mai explicat, că DNA poate deschide dosare penale în cazul în care constată că executarea bunurilor în dosarul ICA nu a fost realizată.

"DNA are obligaţia de a urmări modul în care se vor executa aceste dispoziţii. Noi o să verificăm dacă aceste imobile au fost executate efectiv, dacă sumele din cont au fost transferate în proprietatea statului. Atunci când vom constata că această executare nu s-a realizat efectiv sau nu s-a realizat în termenele procedurale, atunci cu siguranţă avem atribuţii în a deschide dosare penale sau în a sesiza instituţiile competente", a  mai arătat Kovesi.

Ea a subliniat că Antena 3 nu are nicio calitate în dosarul ICA, iar televiziunea este chiriaş într-o clădire ce aparţine societăţii Grivco, faţă de care instanţa a dispus confiscarea.

Şeful DNA a subliniat că noul proprietar al clădirii, care este statul român, prin ANAF, poate prelungi contractul de închiriere a imobilului, mai informează redactorul RRA.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza