Laura Chiriac: Avem nevoie de proiecte pentru copiii acestui sector

Candidatul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Laura Chiriac la Primăria Sectorului 1 din Capitală susţine că unul dintre motivele pentru care s-a înscris în competiţie îl reprinză copiii.

Adăugat: 22 Mai 2016
Ultima actualizare:22 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Laura Chiriac, candidata ALDE la sectorul 1 al Capitalei
trimite pe mail

 După cum transmite redactorul RRA Andrei Şerban, în discuţiile pe care candidatul ALDE le-a purtat cu bucureştenii aflaţi astăzi în Parcul Herăstrău, Laura Chiriac a dezvăluit unul dintre motivele pentru care s-a lansat în cursa electorală din 5 iunie.

"Avem nevoie de proiecte pentru copiii acestui sector. Nu mai departe de strada pe care locuiesc eu este o şcoală care are 220 de înscrişi din luna septembrie şi doar 100 de locuri. Directoarea acelei şcoli încearcă să obţină din partea Primăriei un acord de extindere a instituţiei de învăţământ şi nu reuşeşte de doi ani, pentru că nimeni nu a considerat că acest proiect este suficient de profitabil pentru grupurile de interese încât să se investească în el", a spus ea.

Candidatul PSD - UNPR pentru funcţia de primar general al Capitalei, Gabriela Firea, propune, pentru dezvoltarea sistemului de asistenţă socială proiecte în parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română.

"Biserica trebuie să fie un partener, pentru că în cadrul bisericii se pot organiza centre pentru copiii străzii şi pentru copiii orfani sau pentru oameni fără adăpost, în care le este oferit tratament medical, o masă caldă, cazare şi cursuri, aşa cum se întâmplă în foarte multe locuri. În schituri, în mănăstiri şi biserici preoţii se ocupă şi de latura educaţională, socială şi a organizat deja cantine pentru copii, cursuri şcolare şi îngrijire chiar a bătrânilor la domiciliu", a precizat ea.

Candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, propune ca în mandatul său Bucureştiul să devină atractiv pentru investitori.

"Acest oraş are nevoie de toate soluţiile serioase, şi nu doar să reparam un şanţ, să mai batem un cui sau un ornament pe câte o clădire. Acest oraş are nevoie de viziune pentru dezvoltarea lui într-o zonă metropolitană, într-un oraş economic, oraş cultural. Pentru Bucureştiul - capitală europeană eu ştiu cum să fac să aducem aici, în oraş,interes şi investiţii. Am ambiţia să fac din Bucureşti cel mai bogat şi cel mai dezvoltat oraş din punct de vedere economic din Europa Centrală şi de Est", a spus Predoiu.

Candidatul Partidului Mişcarea Populară pentru fotoliul de primar general al Capitalei, Robert Turcescu, susţine că a intrat în această competiţie cu gândul de a câştiga.

El spune că cetăţenii privesc PMP cu speranţa ca fiind singurul partid care poate administra Bucureştiul în folosul oamenilor.

"Am intrat cu gândul să câştigăm şi trebuie să câştigăm. Şi vă spun acum de ce trebuie să câştigăm. Pentru că planurile pe care le propun ceilalţi sunt mai ales populiste, pentru că toate calculele lor sunt ipocrite, sunt multe dintre ele fără legătură cu realitatea din teren, din străzile pe care noi le-am bătut, ei vorbesc din birouri", acuză Turcescu.

Kereskényi Gábor, candidatul UDMR pentru Primăria Satu Mare, este susţinut la alegerile din 5 iunie şi de Frontul Democrat al Germanilor, a anunţat la o conferinţă de presă liderul Uniunii, Kelemen Hunor.

Kereskényi Gábor va fi primarul apreciat de toţi locuitorii oraşului Satu Mare, indiferent de na?ionalitate, susţine Kelemen Hunor.

"Am unit forţele cu Forumul Democrat German şi eu cred că este un lucru extrem de benefic. Singura alternativă reală pentru a schimba ceea ce nu merge bine este în persoana domnului Kereskényi. De aceea, toţi cei care doresc această schimbare au şansa de a pune ştampila pe numele lui Kereskényi Gábor. El va fi primarul fiecărui om - român, maghiar, şvab, rom. Din acest punct de vedere, nu există nicio diferenţă", a promis acesta.

Adrian Gâdea este candidatul PSD la Preşedinţia Consiliului Judeţean Teleorman.

El propune continuarea procesului de modernizare a localităţilor rurale din judeţ.

Corespondentul RRA Dana Onel ne transmite că la întâlnirile electorale Adrian Gâdea le prezintă alegătorilor programul politic al PSD pentru următorii patru ani.

"Suntem o echipă care va duce mai departe toate aceste investiţii începute în judeţul Teleorman. Suntem o echipă apropiată de oameni, de problemele şi de nevoile cetăţenilor. Pe 5 iunie vă aştept la vot, să veniţi să votaţi pentru viitorul acestui judeţ. Să aveţi încredere în propunerile Partidului Social Democrat pentru funcţiile de primar, pentru funcţiile de consilieri locali, pentru funcţiile de consilieri judeţeni, PSD Teleorman", a îndemnat Adrian Gâdea.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza