László Tőkés susţine guvernul ungar şi pe Viktor Orbán

Noua Constituţie a Ungariei a fost criticată de experţi europeni, care au ameninţat că dacă nu vor fi acceptate unele modificări, Ungaria riscă procedura de "infringement".

Adăugat: 9 Ianuarie 2012
Ultima actualizare:9 Ianuarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT) şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) "prin mărturisirea şi asumarea solidarităţii naţionale" se declară solidari cu Ungaria, guvernul ungar şi Viktor Orbán, criticaţi de către Uniunea Europeană.

Potrivit declaraţiei comune semnate de preşedinţii celor două organizaţii, László Tőkés şi Tibor T. Toró, "unele cercuri occidentale formulează sentinţe fără a cunoaşte în esenţă subiectul, rezonând la iniţiativele isterice ale unor politicieni căzuţi sau chiar eliminaţi de la putere din Ungaria".

După cum arată documentul, unii încearcă să fixeze ca obiectiv paneuropean destrămarea guvernului ungar şi ar impune cu forţa, în pofida voinţei majoritare a alegătorilor maghiari, o nouă conducere pentru ţară.

Semnatarii declaraţiei consideră că "noua lege fundamentală ungară, care conţine şi prevederile Chartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, reprezintă pentru ei o garanţie corespunzătoare pentru ca Ungaria să se fortifice în condiţiile statului de drept democratic, se arată într-un comunicat preluat de agenţia de persă Rador.

Constituţia din Ungaria, criticată de experţii UE

Experţi europeni examinează noua Constituţie ungară, intrată în vigoare la 1 ianuarie şi vor să stabilească dacă aceasta încalcă sau nu legislaţia Uniunii Europene.

Noua lege fundamentală din Ungaria este criticată sever atât pe plan intern, cât şi la Bruxelles şi Comisia Europeană are în vedere chiar şi declanşarea unei proceduri de "infringement", adică de sancţionare a statului în cauză.

Comisia Europeană a exprimat îngrijorări în legătură cu modificările legislative vizate de Ungaria încă din luna decembrie.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Ianuarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza