Laszlo Tokes nu vrea să părăsească Grupul Popularilor Europeni

Europarlamentarul Laszlo Tokes i-a trimis o scrisoare lui Teodor Stolojan în care îşi exprimă dorinţa de a nu părăsi Grupul PPE din Parlamentul European, aşa cum a solicitat conducerea UDMR.

Adăugat: 16 Martie 2012
Ultima actualizare:16 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) Tokes Laszlo şi Toro Tibor, liderul  Partidului  Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), au criticat  intenţia UDMR de a-l elimina din Grupul Popularilor Europeni pe eurodeputatul Tokes Laszlo.

Tokes i-a trimis  liderului delegaţiei române din Partidul Popular European,  Theodor Stolojan,  o scrisoare în care îşi exprimă dorinţa de a nu părăsi acest grup.

Europarlamentarul Laszlo Tokes şi-a dat demisia din UDMR în 12 martie, dar spune  că a ajuns în Parlamentul European susţinut de o coaliţie dintre CNMT şi UDMR.

Potrivit regulamentului respectiv, cel care ajunge în Parlamentul European pe o listă de partid automat devine membru al fracţiunii respective, iar calitatea de membru, spune Tokes, nu depinde de calitatea de  membru în partidul respectiv.

"Ei m-au rugat respectuos să le salvez lista pentru Parlamentul European şi eu, în spiritul unităţii naţionale, am acceptat această ofertă, Ulterior, ei interpretează că ar fi meritul lor că eu sunt în PE. Rea voinţa, interesele de partid şi apropierea alegerilor îi determină pe udemerişti să iniţieze îndepărtarea mea din Grupul PPE, dar cred că nu vor reuşi pentru că ar trebui să dobândească două treimi din membrii Grupului politic PPE",  a precizat europarlamentarul.  

Tokeş susţine  că printre motivele motivele care au condus la demisia europarlamentarului Tokes Laszlo din Uniunea Democrată a Maghiarilor din România se numără opoziţia faţă de "proiectul de exploatare cu cianuri de la Roşia Montană şi  corupţia din rândul membrilor UDMR".

Tokes continuă tirul  atacurilor împotriva UDMR


Tokes Laszlo susţine că miniştrii UDMR Kelemen Hunor şi Laszlo Borbely, care sprijină proiectul Roşia Montană, compromit prin poziţionarea lor,  comunitatea maghiară din România,  iar subiectul va figura pe agenda discuţiilor dintre preşedinţii Traian Băsescu şi Viktor Orban din primăvara acestui an.

Tokes Laszlo a mai declarat că şi-ar dori o colaborare între toate cele patru formaţiuni ale maghiarilor – UDMR, CNMT, PPMT şi Partidul Civic Maghiar (PCM) – însă cu PCM este dificil de colaborat din cauza preşedintelui acestuia.

În privinţa UDMR, Uniunea are lideri corupţi, diferiţi de masa largă a alegătorilor cinstiţi, dar manipulaţi, a spus Tokes.

“Mă consider reprezentant al maghiarilor în CNMT şi PPMT şi sunt mai fidel programului UDMR decât liderii Uniunii”, a mai spus Laszlo Tokes.Autor:
Stelian-Radu Cacuci
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza