László Tőkés consideră că Adrian Severin trebuie să se retragă din Parlamentul European

Vicepreşedintele Parlamentului European, László Tőkés, a declarat, luni, că eurodeputatul Adrian Severin ar trebui să se retragă din Parlamentul European, dar şi din PSD.

Adăugat: 28 Martie 2011
Ultima actualizare:28 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Filiala Bucureşti a PSD discută după-amiază cazul eurodeputatului Adrian Severin, care ar putea fi exclus din partid, în urma scandalului de corupţie dezvăluit de săptămânalui britanic "The Sunday Times".


Adrian Severin neagă că ar fi acceptat bani din partea unei false firme de lobby pentru a modifica o lege europeană şi refuză să demisioneze din Parlament.


El a fost însă expulzat din grupul socialiştilor europeni, iar conducerea Parlamentului i-a recomandat să renunţe şi la mandatul de eurodeputat.


Vicepreşedintele Parlamentului European, László Tőkés, a declarat luni, la Oradea, că implicarea lui Adrian Severin în acest scandal compromite renumele României.


"Dacă mă gândesc la corupţia care caracterizează perioada postcomunistă şi, între altele, partidul postcomunist, socialist, nu ar fi trebuit să mă surprindă cazul domnului Severin; dar, ca europarlamentar, mi-e ruşine. De altfel, nu este vorba numai de PSD, despre o fracţiune oarecare din sânul Parlamentului European, ci este vorba de ţara noastră, de renumele ţării noastre. Şi ne compromite pe toţi, chiar în această perioadă când integrarea în sistemul Schengen a fost împiedicată, între altele, din cauza corupţiei din ţară. Iată că la cel mai înalt nivel se atestă această învinovăţire la adresa ţării noastre. Îmi place, de altfel, foarte mult cum a respins Parlamentul Europei atitudinea acestor politicieni de rang înalt şi vă pot spune că, de altfel, corupţia nu caracterizează, în general, Parlamentul Europei. Este mare păcat că chiar şi noi am contribuit la aceste cazuri, adăugând aportul nostru la politica europeană într-un fel foarte negativ", a declarat László Tőkés.


László Tőkés a criticat, totodată,  refuzul lui Adrian Severin de a-şi prezenta demisia.
    

''Politicienii din vest, cu toţii îşi dau seama ce trebuie să  facă în astfel de situaţii, numai domnul Severin nu-şi dă seama. Cei doi eurodeputaţi şi-au depus demisia practic imediat. Sunt foarte curios să văd, dar cred că şi spaniolul va demisiona şi atunci domnul Severin va rămâne într-o ruşine şi mai mare. Şi culmea este că ne trage şi pe noi înapoi ca ţară'', a menţionat Tőkés.


Reporterii britanici de la "The Sunday Times" au propus unui număr de 60 de membri ai Parlamentului European să le plătească până la 100.000 de euro pe an în schimbul unor amendamente a căror adoptare ar fi fost susţinută şi promovată de respectivii deputaţi.


Trei dintre aleşi ar fi acceptat - Adrian Severin, Zoran Thaler şi Ernst Strasser.


Eurodeputatul spaniol Pablo Zalba Bidegain este al patrulea membru al Parlamentului European, înregistrat în secret de reporterii publicaţiei The Sunday Times, care a fost de acord să modifice legi europene în schimbul unor sume de bani, în cazul său fiind vorba de reguli privind protecţia consumatorului.

 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
28 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza