Laszlo Tokes, acuzaţii grave la adresa UDMR

Europarlamentarul Laszlo Tokes îi acuză pe reprezentanţii că UDMR că acţionează împotriva comunităţii maghiare.

Adăugat: 5 Decembrie 2012
Ultima actualizare:5 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Europarlamentarul Laszlo Tokes spune că reprezentantul UDMR din Biroul Electoral Central acţionează împotriva obiectivelor comunităţii maghiare în legătură cu autonomia.

Laszlo Tokes declara săptămâna aceasta la Târgu Mureş că reprezentantul UDMR din Biroul Electoral a votat în favoarea eliminării unui afiş al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, afiş considerat a fi contrar ordinii constituţionale. 

"Federalismul şi autonomia ar fi idei anticonstituţionale. Chiar şi reprezentantul UDMR-ului a votat în acest sens. Deci, aşa intră în contradicţie programa UDMR-ului conţinând autonomia şi această decizie care de fapt condamnă drept fiind anticonstituţională autonomia, respectiv federalismul", a spus Laszlo Tokes .

În urmă cu o săptămână, un panou de mari dimensiuni a fost montat la ieşirea din Cluj Napoca, pe DN 1, spre Oradea, pe care se putea  citi mesajul "Românie federală. Transilvanie Europeană! AUTONOMIE!".

Cu litere mai mici a fost scris mesajul "Vrem un viitor în Transilvania". Sigla Partidului Populart Maghiar din Transilvania putea fi şi ea văzută pe acest afiş.

După aproape două ore, Poliţia Cluj a fost sesizată de trecătorii indignaţi şi a luat primele măsuri.

"Se fac investigaţii pentru a vedea cine a montat panoul şi cine este proprietarul acestui panou. Vom lua măsuri dure", spune chestorul Ioan Păcurar.
 Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Raul Matiş
Adăugat:
5 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza