Laszlo Borbely, vicepreşedinte UDMR

"Numărul şcolilor din Târgu Mureş care au denumiri în limba maghiară ar trebui să fie proporţional cu numărul locuitorilor de etnie maghiară".

Adăugat: 21 Octombrie 2011
Ultima actualizare:21 Octombrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că numărul şcolilor din municipiu care au denumiri în limba maghiară ar trebui "să fie proporţional cu numărul locuitorilor de etnie maghiară".

Borbely a declarat, în faţa câtorva zeci de persoane, în discursul ţinut cu ocazia depunerii de coroane la monumentul fostului primar din Târgu Mureş Bernady Gyorgy, că "este foarte trist" că în municipiu există doar două unităţi de învăţământ care poartă numele unor personalităţi maghiare.

El a arătat că actualul primar, Dorin Florea, membru al partidului de guvernământ, ar trebui să cadă de acord cu inspectorul şcolar general, Dumitru Matei (membru PDL), pentru a da numele fostului primar Bernady Gyorgy Şcolii nr. 2, construită de acesta.

Borbely a apreciat că numărul şcolilor din Târgu Mureş care au denumiri în limba maghiară ar trebui să fie proporţional cu numărul populaţiei maghiare din municipiu.

Conform datelor recensământului din 2002, în Târgu Mureş maghiarii reprezintă 46,73 la sută din totalul populaţiei.

"Nu ar trebui doar două-trei şcoli să fie în limba maghiară, ci ar trebui să fie mult mai multe, proporţional cu numărul locuitorilor de etnie maghiară. Sunt foarte multe personalităţi în istoria oraşului, de etnie maghiară, care pot să fie cinstite şi să poarte şcolile respective numele lor. De aceea spun să vedem bine, numai noi putem să avem încredere în noi. Asta nu înseamnă că nu trebuie să-i convingem pe acei oameni de bun-simţ şi de încredere care doresc ca să se coalizeze cu noi, că merită să se coalizeze", a arătat Borbely.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
21 Octombrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza