László Borbély: UDMR nu este interesată de o eventuală intrare la guvernare

Vicepreşedintele politic al UDMR, László Borbély a susţinut că Uniunea Democrată Maghiară din România nu poartă negocieri cu privire la o eventuală intrare la guvernare.

Adăugat: 13 Februarie 2014
Ultima actualizare:13 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Vicepreşedintele politic al UDMR, László Borbély
trimite pe mail

László Borbély a adăugat, într-o conferinţă de presă, susţinută, joi, la Cluj, că, în momentul actual UDMR nu este interesată de guvernare şi a calificat drept îngrijorătoare tensiunile existente în coaliţia aflată la guvernare.

László Borbély consideră nu instabilitatea creată prin ruperea coaliţiei nu este de bun augur.

Vicepreşedintele UDMR a mai constatat că, în România, nici în anul 2009 nu a dat rezultate şi nici în momentul actual nu dă rezultate majoritatea de peste două treimi.

El a amintit că în 2009, marea coaliţie alcătuită de PDL şi PSD s-a destrămat după zece luni de guvernare.â

"Un semn al faptului că guvernarea funcţionază prost este că Guvernul ar fi trebuit să transmită Consiliului Europei, până în luna octombrie a anului trecut, raportul referitor la îndeplinirea obligaţiilor asumate prin ratificarea Cartei Limbilor Minoritare şi Regionale", a spus el.

László Borbély a spus că UDMR a elaborat mai demult un raport paralel, precizând că nu l-a înaintat Consiliului Europei, deoarece a aşteptat ca şi Guvernul să îşi prezinte punctul de vedere.

El a mai anunţat că UDMR va face public acest document în următoarele săptămâni.

Liderul UDMR a mai spus că principalul ţel al UDMR în următoarele luni este de a obţine rezultate cât mai bune la alegerile europarlamentare.

László Borbély a adăugat că UDMR nu intenţionează alcătuirea unei liste comune cu alte partide ale maghiarilor din România, dar poartă discuţii cu liderii Partidului Civic Maghiar, pe care îl consideră o formaţiune politică serioasă.

"Sper să ajungem la o înţelegere", spus László Borbély.

Răspunzând la o întrebare adresată de Agenţia MTI, László Borbély a precizat că "există o soluţie" ca şi candidaţii PCM să figureze pe lista cu candidaţii UDMR, chiar dacă unul din organele de decizie ale UDMR a hotărât ca pe această listă să fie incluşi numai candidaţii propuşi de organizaţiile teritoriale ale UDMR.

László Borbély a accentuat că UDMR nu doreşte să colaboreze în niciun fel cu Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), pe care îl consideră o formaţiune politică neserioasă.Autor:
Agenţia de presă RADOR
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza