Laszlo Borbely în pericol să-şi piardă imunitatea

Deputaţii vor decide, marţi, dacă ridică sau nu imunitatea fostului ministru al mediului Laszlo Borbely, care este cercetat de DNA pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere în formă continuată.

Adăugat: 24 Aprilie 2012
Ultima actualizare:24 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres
trimite pe mail

UPDATE Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor s-a suspendat din lipsă de cvorum.

Pe ordinea de zi a şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor figura şi raportul Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi asupra scrisorii procurorului general Laura Codruţa Kovesi, prin care se solicită formularea cererii de începere a urmăririi penale faţa de deputatul Laszlo Borbely, fost ministru al Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a votat la 10 aprilie pentru începerea urmăririi penale a deputatului UDMR Laszlo Borbely.

Reamintim că, potrivit procurorilor, fostul ministru al mediului şi-ar fi folosit influenţa pe lângă unii funcţionari ai Administraţiei Apele Române pentru a determina favorizarea unor firme la licitaţie în schimbul unor sume de bani.

Votul plenului va fi secret cu bile iar pentru ca raportul să fie adoptat este nevoie de jumătate plus unu din numărul voturilor deputaţilor prezenţi în sală.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely,  a demisionat din funcţie, pe data de 5 aprilie, după ce a discutat cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu.
 Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza