Laslo Borbely: Doamna Monica Macovei are un fix cu UDMR

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely a afirmat, la Consiliul Regional al Aleşilor locali din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş de la Băile Tuşnad, că declaraţiile europarlamentarului PDL Monica Macovei "sunt foarte paguboase".

Adăugat: 25 Februarie 2012
Ultima actualizare:25 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a cerut UDMR, într-o postare pe blogul sau personal, retragerea modificarilor legislative prin care se propune ca parlamentarii, miniştrii şi alţi demnitari să nu mai poata fi anchetaţi şi condamnaţi pentru luare de mită şi alte infractiuni de corupţie sau care aduc pagube materiale statului.

Vicepreşedintele PDL Monica Macovei acuză UDMR că pune "piedici grosolane" aderării României la spaţiul Schengen, prin propunerile depuse la Parlament de modificare a Codului Penal, astfel încât demnitarii să nu mai poată fi anchetaţi pentru infracţiuni de corupţie.

Cei doi parlamentari care au depus amendamentele sun deputatul Marton Arpad  şi Mate Andras Levente, care este şi liderul deputaţilor UDMR.

"Doi parlamentari UDMR (şi cine o mai fi în spatele lor) pun însă piedici grosolane, care ne pot costa pe toţi cei care vrem în Schengen şi care vrem să trăim într-o ţară normală, a noastră şi nu a «lor»". Monica Macovei

Monica Macovei aminteşte că deputatul Mate Andras Levente a fost investigat de ANI pentru că şi-a angajat soţia la cabinetul său parlamentar.

Borbely: Doamna Macovei nu spune adevărul

Laszlo Borbely a afirmat că Monica Macovei nu spune adevărul şi că parlamentarii UDMR au venit cu nişte propuneri care însă, vor fi discutate, iar decizia finală va fi a Uniunii.

"Doamna Macovei nu spune adevarul (…) Pentru că nici vorbă ca să fi propus vreun parlamentar UDMR asemenea lucruri şi suntem în discuţii. Nu trebuie nimeni să se panicheze, suntem în discuţii, nu e singura lege în care parlamentarii vin cu unele propuneri şi vom lua o decizie împreuna. (...) Din câte stiu eu, colegii nu spun altceva decât în termeni constituţionali şi cred că pot fi de acord şi eu cu asta, funcţionarul public este o categorie şi parlamentarul e o altă categorie. Asta nu înseamnă ca ei nu sunt sub ceea ce înseamnă legea…nu e valabil pentru ei. Acest lucru trebuie clarificat, este o problema constituţională", a afirmat Borbely, citat de corespondentul RRA.

"Din câte stiu eu, colegii nu spun altceva decât în termeni constituţionali şi cred că pot fi de acord şi eu cu asta, funcţionarul public este o categorie şi parlamentarul e o altă categorie". Laslo BorbelyEl a atras atenţia "colegilor din guvernare" că este "păgubos pentru România" să fie lansate astfel de presupuneri atâta timp cât cei doi parlamentari UDMR, au depus "doar amendamente"  şi a susţinut că europarlamentarul PDL "are un fix cu UDMR".

"Doamna Monica Macovei are un fix cu UDMR. Ea când vede ceva care e iniţiat de UDMR crede că e ceva la care trebuie să reacţioneze. Vom discuta în cadrul coaliţiei, dar să nu lansăm unele declaraţii care după aceea fac rău României şi a ceea ce înseamnă poziţia noastră oficială.” a mai spus vicepreşedintele politic al UDMR.Autor:
Angela Bârsan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza