La multi ani, România! Urările politicienilor de Ziua Naţională

Politicienii transmit românilor că puterea stă în unire şi că anul acesta Ziua Naţională marchează o perioadă simbolică: 25 de ani de la recâştigarea demnităţii românilor.

Adăugat: 1 Decembrie 2014
Ultima actualizare:1 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Astăzi mai mult ca oricând românii au motive pentru a fi încrezători pentru că ţara se află pe un drum bun al creşterii economice şi al refacerii echilibrelor sociale, se arată în mesajul de Ziua Naţională adresat de prim ministrul Victor Ponta.

El adaugă că "pentru a atinge aceste obiective, România are nevoie de stabilitate si de lideri politici responsabili, care să ducă mai departe proiectul de construcţie şi dezvoltare".

"Greşelile trecutului nu trebuie repetate. Ceartă şi dezbinarea nu aduc decât sărăcie şi alienare, fiind instrumente de distrugere a spiritului comunitar şi a identităţii naţionale. Ziua de astăzi trebuie să ne amintească tuturor că puterea stă în unire, iar unirea este posibilă doar dacă interesul naţional este pus înaintea oricărui interes particular", subliniază şeful Guvernului.

25 de ani de la recâştigarea demnităţii românilor

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, afirmă în mesajul său că anul acesta Ziua Naţională marchează şi debutul unei perioade simbolice în care se împlinesc 25 de ani de la recâştigarea demnităţii românilor la nivel social şi uman.

Bogdan Aurescu mai spune că unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezintă "reperul istoric al României moderne şi, totodată, realizarea dezideratului de unitate, egalitate, demnitate naţională al mai multor generaţii", iar "Ziua Unirii a devenit Ziua Naţională a României ca expresie supremă a libertăţii câştigate în Decembrie 1989".

Militarii din teatrele de operaţii, felicitaţi de ministrul Apărării

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, generalul Ştefan Dănilă, i-au felicitat de dimineaţa într-o videoconferinţă pe militarii români din detaşamentele dislocate în teatrele de operaţii din Afganistan, Kosovo şi Bosnia-Herţegovina.

Mircea Duşa, aduce, în mesajul său cu prilejul Zilei Naţionale a României, un omagiu "tuturor celor căzuţi pe câmpurile de bătălie care, prin sacrificiul lor, au apărat interesele noastre naţionale şi poporul român".Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza