La multi ani, Radio România! Răsvan Popescu şi Radu Preda

Multe personalităţi din ţară şi străinătate au adresat mesaje la ceas aniversar, iar Radio România a pregătit pentru astăzi o serie de evenimente speciale.

Adăugat: 1 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:1 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Rasvan Popescu, vicepreședinte CNA
trimite pe mail

Radio România împlineşte astăzi 90 de ani.

Aproape un secol de istorie a românilor, timp în care radioul a ştiut să fie cel mai eficient şi credibil mijloc de informare a publicului şi să promoveze identitatea naţională într-o lume a diversitării.

Multe personalităţi din ţară şi străinătate au adresat mesaje la ceas aniversar, iar Radio România a pregătit pentru astăzi o serie de evenimente speciale.  

Răsvan Popescu este vicepreşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Răsvan Popescu: În primul rând la mulţi ani! Radioul public e cea mai curată memorie a istoriei noastre din ultimii 90 de ani. Aţi realizat în ultimul timp în mare măsură digitalizarea arhivei şi aţi salvat în acest fel, de pe discuri vechi şi expriate, marile voci. Şi, de asemenea, să nu uităm, întoarcerea armelor, comunicatul către ţară rostit de Regele Mihai la 23 august 1944 tot prin radio a ajuns la oameni.

Radio România împlineşte astăzi 90 de ani. Aproape un secol de istorie a românilor, timp în care radioul a ştiut să fie cel mai eficient şi credibil mijloc de informare a publicului şi să promoveze identitatea naţională într-o lume a diversitării. Multe personalităţi din ţară şi străinătate au adresat mesaje la ceas aniversar, iar Radio România a pregătit pentru astăzi o serie de evenimente speciale.

Despre o dublă aniversare ne-a vorbit preşedintele Comisiei de cultură, arte şi mass media din Senat, Radu Preda.

Radu Preda: Un dublu moment jubiliar, suntem într-un moment în care sărbătorim 90 de ani de la primele voci auzite pe calea radioului în ţara noastră şi suntem foarte aproape de momentul cel mai important pentru naţiunea română, şi anume, sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. Este un moment special pe de o parte pentru instituţie, pe de o parte pentru tot ce înseamnă suflare romanească indiferent de unde s-ar afla ea, este un moment în care radioul cel mai iubit din România împlineşte o frumoasă vârstă şi, pe această cale, în numele meu în mod special şi al colegilor din Comisia de cultură din Senatul României, vă urez un călduros la mulţi ani şi o activitate cât mai îndelungată în slujba cetăţeanului român, oriunde s-ar afla el!Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza