La Mulți ani, Radio România!

Radioul public aniversează astăzi 92 de ani de la prima transmisie în eter.

Adăugat: 1 Noiembrie 2020
Ultima actualizare:30 Septembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 "Alo, alo, aici Radio Bucureşti!" au fost primele cuvinte care s-au auzit de la radio.

În cei 92 de ani de existenţă neîntreruptă, Radioul public a transmis toate evenimentele semnificative din istoria României.

La postul public de radio, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, la 23 august 1944, a fost făcut anunţul că România s-a alăturat aliaţilor.

Vocile revoluţiei anticomuniste din decembrie 1989 au fost auzite în toată ţara şi graţie Radioului public.

În zilele noastre, guvernanţii, politicienii, societatea civilă aleg postul public de radio pentru a transmite mesaje către români. Timp de 92 de ani, pe timp de pace sau război, în vremuri de prosperitate sau de criză, de-a lungul tuturor regimurilor politice, Radioul public a rămas un reper de credibilitate.

Graham Dixon, directorul Departamentului Radio din cadrul Uniunii Europene de Radio şi Televiziune: Cele mai calde felicitări pentru Radio România cu ocazia acestei aniversări. Acest an 2020 ne-a arătat că Radioul public este mai important decât oricând. În situaţia dificilă în care sunt ţările europene, a avea acces la ştiri credibile, informaţii de încredere de la voci de încredere şi jurnalişti profesionişti, a şti clar de unde vin informaţiile, a avea acces la dezbateri cu diverse puncte de vedere, acestea toate sunt mai importante ca niciodată. Sunt convins că Radio România s-a ridicat la înălţimea situaţiei şi a arătat că radioul, chiar şi după atât de mulţi ani, este un mediu tânăr, vibrant şi sursă de transformare, capabil de flexibilitate şi să răspundă nevoilor oamenilor în moduri diferite de acum 92 de ani, dar transmiţând aceleaşi valori şi principii fundamentale.

Ca recunoaştere a rolului determinant al radioului în istoria României, parlamentul a instituit ziua de 1 noiembrie ca Zi Naţională a Radioului.

Conform ultimului studiu de măsurare a audienţei, Radio România este lider de piaţă, cu o cotă de 30% la nivel naţionale şi cu peste 3,6 milioane de ascultători zilnic.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Noiembrie 2020
Ultima actualizare:
30 Septembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza