La mulți ani, de Ziua Mondială a Radioului

UNESCO marchează Ziua Mondială a Radioului, pentru a atrage atenţia asupra importanţei deosebite a radioului, fără de care mulţi oameni nu ar avea acces la informaţii.

Adăugat: 13 Februarie 2016
Ultima actualizare:13 Februarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Astăzi este Ziua Mondială a Radioului, celebrată în fiecare an la 13 februarie, dată la care, acum 70 de ani, postul de radio al Naţiunilor Unite lansa în eter prima sa emisie.

De altfel, UNESCO marchează această zi pentru a atrage atenţia asupra importanţei deosebite a radioului, fără de care mulţi oameni nu ar avea acces la informaţii.

"Radioul este unul dintre cei mai puternici aliaţi ai noştri în situaţii umanitare de urgenţă sau dezastre naturale. Împrună putem preveni pericole şi salva vieţi, un prilej de a chema toate statele membre UNESCO să susţină şi să promoveze această putere, inclusiv pentru staţiile radio mici. Trebuie să aprofundăm toate legăturile dintre autorităţile care au un rol în situaţii de criză şi profesioniştii din radio şi trebuie să ne amintim mereu că libertatea informaţiei şi jurnalismul în condiţii de siguranţă sunt esenţiale în situaţii limită", a spus directoarea generală a UNESCO, Irina Bokova.

VEZI mesajul președintelui director general al SRR, Ovidiu Miculescu.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza