La Iaşi, întâlnire Traian Băsescu - Vlad Filat

Preşedintele României Traian Băsescu s-a întâlnit joi la Iaşi cu premierul Republicii Moldova , Vlad Filat

Adăugat: 19 August 2010
Ultima actualizare:19 August 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La finalul întîlnirii Traian Băsescu a declarat că întîlnirea a vizat o analiză de etapã a ceea ce s-a pus în practicã şi ce  nu s-a finalizat încã din lucrurile stabilite cu ocazia vizitei  pe care şeful statului român a făcut-o în Republica Moldova.

 

 

 La capilolul realizări ,  Traian Băsescu a amintit :deschiderea  cele douã consulate, legea micului trafic de frontierã  care este  în vigoare şi produce efecte, procesele de acordare a cetãţeniei .

 
 
 
 De asemenea - a mai spus preşedintele "  cele 5000 de locuri promise, o dublare a locurilor alocate tinerilor din Republica Moldova sunt în curs de stabilire, s-a intrat în procesul de evaluare a tinerilor care vor beneficia de cele 5000 de locuri şi de asemenea, spre marea mea satisfacţie, şi obiectivul de deschidere a unui consulat al Republicii Moldova la Iaşi este în curs de implementare."
 
 
 
S-a analizat  procesul de acordare a vizelor
 
 

Traian Băsescu a declarat că  s-a analizat şi stadiul în care se aflã acordul de asociere, procesul de acordare a vizelor pentru cetãţenii Republicii Moldova   şi nu a omis faptul  că va trebui   să se  discute viitorul acord de liber schimb între Republica Moldova şi Uniunea Europeanã.
 
 
 
"Interesul nostru este sã ştim unde putem sprijini în aceste procese europene intenţiile Guvernului Republicii Moldova, iar eu ca reprezentant al României în Consiliul European am vrut sã am o discuţie chiar cu premierul legatã de aceste subiecte, a spus preşedintele României.
 
 
 
 Vocea României este foarte importantă pentru noi
 
 
La rîndul său , premierul Vlad Filat a mulţumit  preşedintelui Băsescu, poporului român pentru "sprijinul pe care ni-l acordã într-o perioadã atât de complicatã pe care o parcurgem".
 
 

Premierul moldovean a amintit etapele pe care urmează să le parcurgă în procesul de integrare în Uniunea Europeană.
 
 

 "obţinerea regimului comerţului liber aprofundat cu Uniunea Europeanã necesitã suportul direct al tuturor ţãrilor europene şi în mod special, aşa cum s-a demonstrat pe parcurs, vocea României este foarte importantã pentru noi", a subliniat premierul Filat.


 


Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 August 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza