La Craiova a avut loc un seminar dedicat sectorului energetic

Cele mai multe solicitări de finanţare nerambursabilă au fost pentru proiecte dedicate aşa numitei energii verzi.

Adăugat: 12 August 2010
Ultima actualizare:12 August 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Foarte multe organizaţii din România şi-au încetat activitatea după epuizarea fondurilor europene.
 

 

Afirmaţia a fost făcută joi, la Craiova, de George Guran, Şef servicii în Organismul Intermediar pentru Energie, în cadrul unui seminar referitor la proiectele de investiţii în sectorul energetic.
 

 

În opinia sa, este greu ca solicitanţii- întreprinderile mici şi mijlocii sau administraţiile locale, să acceseze fonduri europene atâta timp cât nu au o anume bază financiară care să le permită efectuarea cheltuielilor neeligibile.
 

 

George Guran a prezentat, unei audienţe formate din peste 50 de reprezentanti ai administraţiilor locale şi ai IMM, metodologia de selecţie, evaluare şi monitorizare a proiectelor din domeniul energetic.
 

 

Acesta a ţinut să sublinieze că cele mai multe solicitări de finanţare nerambursabilă au fost făcute pentru a susţine proiectele de valorificare a resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi.
 

 

Au fost discutate subiectele legate de criteriile şi activităţile eligibile ale proiectelor, condiţiile de încheiere a contractului de finanţare, valoarea maximă a finanţărilor nerambursabile acordate, precum şi cadrul legislativ privind accesarea fondurilor europene.Autor:
Florin Firu
Adăugat:
12 August 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza