La Chişinău, mitinguri pro şi contra noului candidat la funcţia de premier

În centrul Chişinăului, mii de oameni participă astăzi la două manifestanţii: una de protest şi o alta de susţinere a desemnării unui candidat la funcţia de premier de către noua majoritate parlamentară.

Adăugat: 13 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova
trimite pe mail

Partidul Democrat, cea mai numeroasă formaţiune din noua majoritate care şi-a asumat dreptul de a propune candidatul la funcţia de premier şi-a convocat astăzi, dimineaţă, biroul politic pentru a decide pe cine va propune la funcţia de prim-ministru, informează corespondenta de la Radio Chişinău.

După încheierea şedinţei, reprezentanţii PD au refuzat să anunţe numele candidatului anunţând că o vor face doar după ce vor discuta cu preşedintele Nicolae Timofti.

În acelaşi timp, câteva mii de persoane protestează în Piaţa Marii Adunări Naţionale, de lângă sediul Guvernului, cerându-i preşedintelui Timofti să nu desemneze un candidat propus de Partidul Democrat, partid pe care îl acuză că ar controla din umbră cele mai importante instituţii ale statului.

Acţiunea este organizată de Platforma Demnitate şi Adevăr.

La câteva sute de metri, în scoarul Operei, alte câteva mii de persoane participă la un miting de susţinere a candidatului Partidului Democrat, a noii majorităţi parlamentare.

Protestatarii sunt separaţi unii de alţii de coordoane de poliţişti.

În presă şi în mediile politice se vehiculează că Partidul Democrat ar intenţiona să-l propună la funcţia de prim-ministru pe Vlad Plahotniuc, un influent şi, totodată, un controversat politician şi om de afaceri.

Preşedintele Nicolae Timofti a sugerat însă că nu va desemna niciun candidat asupra căruia planează suspiciuni de corupţie.Autor:
Ala Boţan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza