La Braila, sindicaliştii de la Sanitas, în grevă japoneză

Sindicaliştii din sănătate afiliaţi la Federaţia Sanitas sunt, astăzi, în grevă japoneză, nemulţumiţi de faptul că nu toţi salariaţii vor beneficia de majorările aprobate recent de guvern, printr-o ordonanţă.

Adăugat: 12 Octombrie 2016
Ultima actualizare:12 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Dacă nu vor fi ascultaţi, angajaţii din sănătate anunţă că vor recurge la forme radicale de protest, culminând cu greva generală pe perioadă nedeterminată.

Corespondentul RRA Gina Bahor informează că peste 1.700 de membri din sănătate, afiliaţi Federaţiei Sanitas Brăila, au intrat într-o grevă de tip japonez, cadrele medicale purtând banderole albe.

Dacă nici după aceste acţiuni nu vor ajunge la o înţelegere cu guvernul în privinţa legii salarizării unitare, protestele vor culmina cu o grevă generală, atât la Brăila, cât şi în spitalele din ţară, programată pe 31 octombrie.

Vasilica Badiu:Sunt asistent medical pe secţia de oncologie, reprezint sindicatul Sanitas în cadrul Spitalului Judeţean. Noi am dorit o rezolvare a inechităţilor din spitalele şi toate unităţile sanitare din România. Nu au fost rezolvate toate problemele, nu au fost prinse o paletă largă de salariaţi care aparţin de sănătate, cum ar fi personalul TESA din unităţile sanitare, cei care lucrează în grădiniţe, cei din asistenţa socială. Şi vrem să fie cuprinsă în acest ordin toată categoria de salariaţi. De asemenea, ne dorim o lege a salarizării corespunzătoare activităţii pe care o depunem.

Reporter: Care va fi următorul pas?

Vasilica Badiu:Următorul pas este o grevă de două ore, cu încetarea activităţii, pe data de 19 octombrie, şi, dacă tot nu se rezolvă, pe data de 31 este anunţată grevă generală.Autor:
Constanța Comănici
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza