Kremlinul condamnă interzicerea accesului unui ziarişti ruşi în Republica Moldova

Tensiunile politice de la Chişinău au fost azi în atenţia Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, în timp ce Kremlinul a condamnat interzicerea accesului unor ziarişti ruşi pe teritoriul Republicii Moldova.

Adăugat: 22 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:22 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vladimir Putin, preşedintele Rusiei
trimite pe mail

Preşedintele Vladimir Putin a discutat astăzi acutizarea situaţiei din Republica Moldova cu membrii Consiliului Rus al Securităţii, în cadrul tradiţionalei şedinţe săptămânale a acestuia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care nu a detaliat conţinutul discuţiilor, informează corespondentul RRA la Moscova.

Pe de altă parte, a declarat Dmitri Peskov, Kremlinul apreciază extrem de negativ refuzul Chişinăului de a permite accesul în ţară a mai multor jurnalişti ruşi ce intenţionau să acopere evenimentele din capitala Republicii Moldova.

"Rusia consideră inadmisibile şi regretabile orice restricţii impuse libertăţii cuvântului şi activităţii mass-media, în special a mediilor ruseşti", a declarat Peskov.

Amintind de cazurile similare din Ucraina, el a spus că Rusia nu ar dori ca situaţia în domeniul mass-media să evolueze la fel şi în Republica Moldova.

În ultimele 48 de ore, autorităţile de la Chişinău au întors de la frontieră şase jurnalişti ruşi, inclusiv de la principalele televiziuni şi agenţii de ştiri de stat.

Două incidente s-au înregistrat astăzi, la o zi după ce, comentând primele asemenea cazuri, Ministerul rus de Externe a acuzat Republica Moldova de încălcarea libertăţii cuvântului şi normelor democratice.



Autor:
Alexandr Beleavski
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza