Kovesi: Nu a fost flagrant la locuinţa primarului Oprescu

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că primarul Sorin Oprescu nu a fost oprit de anchetatori în momentul în care a luat banii, din considerente de tactică a anchetei, acesta fiind percheziţionat corporal în sediul DNA.

Adăugat: 8 Septembrie 2015
Ultima actualizare:8 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Laura Codruţa Kovesi. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, a declarat, astăzi, că dosarul în cazul primarului Sorin Oprescu a fost deschis încă din primăvară, la sesizarea unor persoane.

Ea a explicat că nu s-a putut organiza un flagrant la locuinţa primarului, pentru că, pe timp de noapte, sunt interzise percheziţiile domiciliare.

De aceea s-a apelat la oprirea în trafic a suspectului.

"La suspectul Oprescu nu s-a aplicat procedura flagrantă conform Codului de procedură penală. (...) Din considerente de tactică a anchetei, nu a fost oprit în momentul săvârşirii presupusei fapte, ci imediat după. A fost citat cu mandat de aducere. Ca şi un detaliu tehnic, potrivit Codului de procedură penală, nu se pot efectua percheziţii domiciliare, după orele 20,00, deci percheziţiile pe timp de noapte. Având în vedere că în această cauză sunt suspectate şi alte persoane, din considerente de anchetă, acesta a fost citat cu mandat de aducere la scurt timp după comiterea presupusei fapte", a declarat procurorul şef al DNA.

Kovesi a explicat că o parte din bani a fost găsită cu ocazia percheziţiei corporale asupra lui Oprescu, o parte la domiciliul acestuia, iar o altă parte din bani a fost găsită asupra unui martor, care a fost audiat în aceeaşi zi.

Laura Kovesi a mai spus că percheziţia corporală asupra lui Oprescu a fost efectuată la sediul DNA.

Dosarele Microsoft şi EADS

Kovesi a a făcut şi câteva precizări legate de evoluţia altor două mari dosare de corupţie, Microsoft şi EADS, aflate în derulare.

"Se efectuează activităţi ritmice, se efectuează audieri de martori, se ridică documente, sunt comisii rogatorii în curs. O parte din dosarul Microsoft a finalizat cu rechizitoriu, s-a disjuns faţă de o altă parte din dosar. Se efectuează o anchetă, când vom putea să dăm mai multe relaţii, vă vom da", a spus Kovesi.

Dosarul lui Ponta, aproape finalizat

Răspunzând unei întrebări, procurorul-şef al DNA a precizat că cercetările în dosarul în care este implicat şi premierul Victor Ponta se apropie de finalizare.

"Procurorul de caz va decide când finalizează ancheta. Ştiu doar că este aproape finalizată, mai sunt de administrat câteva probe. În momentul în care se va da o soluţie, o să vă anunţăm", a spus Kovesi.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza