Kovesi, invitată pentru a treia oară la Comisia privind alegerile din 2009

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este invitată luni, pentru a treia oară, la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Adăugat: 6 Iulie 2017
Ultima actualizare:6 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA
trimite pe mail

Noul şef al comisiei, deputatul PSD Oana Florea,  nominalizată în această funcţie după plecarea lui Mihai Fifor la ministerul Economiei,  a precizat că potrivit unei decizii recente a Curţii Constituţionale, persoanele invitate ar trebui să vină la audieri. 

"A intervenit decizia CCR care spune că în baza principiului colaborării între instituţii, persoanele care exercită o funcţie într-o instituţie publică care nu se află sub control parlamentar sunt obligate să vină. De aceea cred că este datoria noastră să reiterăm această invitaţie", a spus Oana Florea. 

În cazul unui nou refuz din partea şefei DNA, Comisia ia în calcul sesizarea organelor de urmărie penală pentru obstrucţionarea activităţii acesteia prin neprezentarea la audieri, a spus deputatul PSD, Adrian Pleşoianu.

"Din punctul meu de vedere este ultima şamsă pe care doamna Kövesi o are pentru a salva onoarea instituţiei pe care o conduce. Nu mai e vorba despre domnia sa, este vorba despre instituţia pe care o conduce. Ca atare o aşteptăm cu dragă inimă luni", a susţinut Adrian Pleşoianu. 

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009  a fost constituită la începutul lunii mai după ce au apărut acuzaţii că alegerile prezidenţiale din 2009,  câştigate de Traian Băsescu, ar fi fost falsificate.

De asemenea, amintim că recent, dosarul privind alegerile prezidenţiale din anul 2009 a fost închis de procurorii de la Parchetul General întrucât procurorii nu au identificat presupuse fapte ilegale de abuz în serviciu şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, transmite reporterul RRA, Petruţa Dinu.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza