Kovesi: DNA susţine orice iniţiativă care va duce la confiscarea prejudiciilor

Direcţia Naţională Anticorupţie susţine orice iniţiativă care va duce la confiscarea efectivă a prejudiciilor din dosarele în care există hotărâri definitive, a spus astăzi procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Adăugat: 10 Martie 2015
Ultima actualizare:10 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef la DNA
trimite pe mail

"Aşa cum am zis şi la bilanţul DNA, peste 310 milioane euro aşteaptă să fie executate, sunt hotărâri definitive care pot fi executate. Dacă această sumă ar intra efectiv în bugetul de stat, spre exemplu, ar putea fi dublate salariile medicilor pe anul următor. Este extrem de important ca scopul pedepsei penale să fie atins şi prin recuperarea acestor prejudicii, care, repet, sunt date prin hotărâri definitive şi trebuie executate", a declarat Kovesi.

Procurorul şef al DNA a făcut această declaraţie în legătură cu intenţia autorităţilor de a înfiinţa o agenţie, după modelul francez, pentru administrarea bunurilor sechestrate care ar urma să funcţioneze în subordinea Ministerului Justiţiei.

Întrebată dacă modelul francez după care se va ghida şi autorităţile din România este unul bun, Laura Codruţa Kovesi a răspuns:

"Modelul francez e un model eficient din ceea ce ne arată datele statistice publicate de această instituţie. Noi susţinem orice iniţiativă legislativă sau instituţională care va duce la confiscarea efectivă a bunurilor indisponibilizate şi faţă de care s-a dispus confiscarea".

Laura Codruţa Kovesi s-a arătat convinsă că astfel s-ar descuraja corupţia, iar scopul pedepsei ar fi atins.

În ceea ce priveşte postările de pe Facebook ale Elenei Udrea, Kovesi a reamintit că nu a comentat niciodată declaraţiile date de persoanele cercetate şi nu a sesizat "deocamdată" Inspecţia Judiciară, informează Agerpres.

Kovesi a mai spus că se fac verificări interne în legătură cu momentul în care Elena Udrea a ajuns în arestul Poliţiei fără cătuşe la mâini iar când va fi finalizată respectiva procedură, va anunţa rezultatul.Autor:
Alexandra Cristea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza