Kövesi: DNA nu anchetează în funcţie de apartenenţa la un partid

Procurorul şef al DNA, Codruţa Kövesi, a spus că Direcţia nu anchetează persoane după apartenenţa la un anumit partid, competenţa instituţiei fiind dată de calitatea de funcţionar public sau de funcţia celui investigat.

Adăugat: 8 Aprilie 2014
Ultima actualizare:8 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi , a declarat, marţi, că DNA anchetează dosare în funcţie de faptele penale care atrag competenţa acestei structuri şi nu în funcţie de anumite calităţi sau de apartenenţa la un partid politic.

Aflată la conferinţa regională anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi a răspuns întrebărilor jurnaliştilor referitoare la aprecierile care asociază anchetele DNA apartenenţei politice a celor anchetaţi.  

"Nu anchetăm persoane după apartenenţa la un anumit partid politic sau nu. Calitatea într-o funcţie publică atrage competenţa DNA, potrivit legii, iar dacă acea persoană care are calitatea de funcţionar public şi este în competenţa de investigare a DNA are şi calitate într-un partid politic, acest lucru pentru noi nu este relevant. Competenţa nu este atrasă de calitatea de funcţionar public sau de fapte pe care o comite şi care este circumscrisă legii 78 privind combaterea faptelor de corupţie. Noi nu ţinem statistici după calitatea de membru într-un anumit partid a unor persoane publice", a declarat Kövesi.

Premierul sugerează influenţa politicului în ultimele cazuri instrumentate de DNA

Premierul Victor Ponta a sugerat influenţa politicului în ultimele cazuri instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie privind importante nume din administraţia locală.

El i-a felicitat pe preşedinţii Consiliilor judeţene prezenţi la conferinţă pentru activitatea lor şi i-a asigurat de susţinerea guvernului în proiectele pe care le au în derulare.

Marţi dimineaţă, premierul s-a arătat, de asemenea, deranjat de modul în care cazurile instrumentate de DNA sunt reflectate în presă, cu referire la presupusele stenograme din dosarul privind traficul de influenţă de care este acuzat preşedintele Consiliului judeţean Mehedinţi.Autor:
Radio România
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
8 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza