Kovesi, audiată la Secţia specială de investigare a magistraţilor

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, este audiată, astăzi, la Secţia specială de investigare a magistraţilor în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Adăugat: 7 Martie 2019
Ultima actualizare:7 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Laura Codruta Kovesi
trimite pe mail

Dosarul a fost deschis în decembrie, anul trecut, în urma unei sesizări a omului de afaceri, Sebastian Ghiţă, care susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut bani pentru a plăti avioanul care să-l aducă în ţară pe infractorul Nicolae Popa.

La audierea de luna treuctă, fostei şefe a DNA i s-a comunicat că are calitatea de suspect.

Tot, astăzi, la Bruxelles, Conferinţa Preşedinţilor - formată din liderii grupurilor politice din Parlamentul European şi preşedintele forului - stabileşte echipa de negociere cu Consiliul Uniunii pentru desemnarea viitorului procuror-şef european, post pentru care candidează şi Kovesi.

Publicaţia Financial Times a publicat astăzi o scrisoare a ministrului justiţiei Tudorel Toader în care acesta susţine că Laura Codruţa Kovesi nu este potrivită pentru această funcţie.

Ministrul afirmă că aceasta nu a fost revocată anul trecut din fruntea DNA pentru ca a ţintit politicieni corupţi, ci pentru că a încălcat legea. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza