Klaus Iohannis: Românii au rămas profund ataşaţi valorilor care definesc Uniunea Europeană

La zece ani de la aderare, românii au rămas profund ataşaţi valorilor care definesc Uniunea Europeană şi sunt determinaţi să ducă mai departe procesul de integrare, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Adăugat: 10 Mai 2017
Ultima actualizare:10 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Într-un discurs ţinut, ieri, în plenul reunit al Parlamentului, preşedintele Klaus Iohannis a pledat pentru consolidarea rolului României la nivel european, iar aderarea la zona euro va fi un pas esenţial în această direcţie, a spus şeful statului.

La zece ani de la aderare, românii au rămas profund ataşaţi valorilor care definesc Uniunea Europeană şi sunt determinaţi să ducă mai departe procesul de integrare, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că România îşi doreşte să facă parte dintr-o Uniune capabilă să genereze rezultate concrete pe marile teme de interes direct pentru cetăţenii săi şi a adăugat că ţara noastră susţine în mod ferm aprofundarea integrării europene.

"Obiectivul României este acela de a fi alături de acele state membre care acţionează în direcţia consolidării Uniunii Europene. Cu cât vom fi mai aproape de acest nucleu de state, cu atât vom putea conta mai mult în procesul decizional european, cu atât vom avea mai multe şanse de dezvoltare. În acest context, este în interesul nostru ca procesul de adâncire a integrării europene să continue. Aderarea României la zona euro cât mai curând posibil, atunci când toate condiţiile vor fi îndeplinite, este un pas esenţial pentru consolidarea rolului României la nivel european", a afirmat preşedintele Iohannis.

Preşedintele României a mai susţinut că şi aderarea la spaţiul Shengen ar putea aduce plus valoare, atât românilor, cât şi întregului spaţiu de liberă circulaţie din Uniune.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza