Klaus Iohannis: România condamnă cu fermitate terorismul

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a scris astăzi în Cartea de Condoleanţe deschisă la sediul Ambasadei Franţei de la Bucureşti.

Adăugat: 8 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:8 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

În mesajul său, şeful statului a reiterat ideea potrivit căreia România condamnă terorismul şi actele de violenţă la adresa libertăţii de exprimare.

"România condamnă cu fermitate terorismul şi toate actele de violenţă la adresa libertăţii de exprimare şi a valorilor democraţiei", este masajul transmis de autorităţile de la Bucureşti după atacul terorist de ieri, de la sediul săptămânalului Charlie Hebdo.

Alături de preşedintele Klaus Iohannis, au mai semnat în Cartea de Condoleanţe, premierul Victor Ponta, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, preşedintele -director general al SRR, Ovidiu Miculescu, diplomaţi, alţi reprezentanţi ai statului, oameni de cultură, oameni obişnuiţi.

Jurnaliştii din întreaga lume s-au solidarizat în urma atacului armat de la sediul publicaţiei satirice franceze prin campania "Je suis Charlie" (Eu sunt Charlie) care a luat naştere pe reţele de socializare la scurt timp după tragedie.

Fondată în 1969 şi vândută în 45.000 de exemplare, Charlie Hebdo are o orientare de stânga şi publică în paginile sale caricaturi, relatări, polemici şi texte nonconformiste despre extrema dreaptă, catolicism, islam, iudaism, cultură şi politică.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza