Klaus Iohannis, preşedintele interimar al PNL

Liberalii şi democrat-liberalii au reconfirmat, luni, în cadrul unei noi întâlniri, dorinţa de a realiza cât mai repede o fuziune între cele două partide, dar şi de a desemna un candidat comun pentru alegerile prezidenţiale.

Adăugat: 2 Iunie 2014
Ultima actualizare:2 Iunie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedinte interimar al PNL
trimite pe mail

De luni, 2 iunie, PNL şi PDL au decis să colaboreze atât la nivel parlamentar, cât şi în teritoriu.

Reprezentanţii PNL şi PDL vor lucra în comisii paritare pentru elaborarea documentelor care vor constitui baza noului partid de dreapta.

Cea mai importantă comisie este cea pentru redactarea proiectului pentru România, a declarat, luni, după discuţii, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

"Ne interesează un proiect pentru România, cu care să-i convingem pe români, nu numai în alegerile prezidenţiale, dar şi în viitoarele alegeri locale şi generale, şi mai ales să construim o dreaptă unită", a spus el.

Klaus Iohannis, ales preşedinte interimar al PNL şi dispus să candideze la prezidenţiale

La rândul său, noul preşedinte interimar, Klaus Iohannis a declarat că cele două partide sunt determinate să lucreze împreună pentru desemnarea unui candidat comun la alegerile prezidenţiale până cel târziu 1 august.

"Toată lumea a reconfirmat că noi şi credem şi partidele noastre doresc un candidat comun pentru prezidenţiale, asta în cazul, puţin probabil, că nu reuşim fuziunea mai repede decât se pune discuţia cu candidatul la prezidenţiale", a spus liderul PNL.

Proaspăt desemnat lider interimar al PNL, Klaus Iohannis, declară că ia în calcul posibilitatea de a candida la Preşedinţia României.

El a precizat că va intra în cursa electorală doar dacă partidul îi va solicita acest lucru.

Klaus Iohannis a mai spus că a transmis o invitaţie organizaţiilor teritoriale de a analiza posibila sa candidatură, pe care, mai apoi, să o valideze la Congresul Extraordinar al liberalilor, care va avea loc la sfârşitul acestei luni, ne-a informat redactorul RRA Mugur Mihăiţă.

Klaus Iohannis a devenit preşedinte interimar al PNL, după ce Crin Antonescu a renunţat, sâmbătă, la această funcţie, precum şi la candidatura sa la funcţia de preşedinte al României.

Senatorul Ioan Ghişe susţine că negocierile PNL-PDL sunt nestatutare

Senatorul liberal, Ioan Ghişe are însă o altă poziţie şi susţine că negocierile dintre cele două partide sunt nestatutare, întrucât, actuala conducere a PNL este una interimară până la Congresul Extraordinar de la sfârşitul acestei luni.

Fostul lider PNL Tăriceanu le cere liberalilor să nu fuzioneze

Şi fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, le-a cerut liberalilor, într-o scrisoare deschisă, să nu facă demersuri nestatutare, lipsite de legitimitate, în sensul continuării acţiunilor de abandonare a liberalismului şi aderare la Partidul Popular European.

Decizia vine după ce Crin Antonescu a anunţat, sâmbătă, că renunţă atât la funcţia de lider interimar, cât şi la candidatura sa la preşedinţia României.

Conducerea PNL demisionase, în urmă cu o săptămână, după rezultatele slabe obţinute de liberali la alegerile europene din 25 mai.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
2 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza