Klaus Iohannis, nominalizarea PNL pentru Ministerul de Interne

"Nu sunt dispus să renunţ foarte uşor la primărie, există antecedente - un fost primar general care a putut să fie în acelaşi timp şi prim-ministru (n.r. Victor Ciorbea)".

Adăugat: 7 Februarie 2014
Ultima actualizare:7 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis
trimite pe mail

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a spus că nu este dispus să renunţe foarte uşor la Primărie şi că, dacă legislaţia permite, va păstra funcţia, concomitent cu poziţiile din Guvern, apreciind că se pot găsi soluţii de interimat pentru o perioadă rezonabilă de timp.

"Nu sunt dispus să renunţ foarte uşor la primărie, există antecedente - un fost primar general care a putut să fie în acelaşi timp şi prim-ministru, aflat aici în sală", a afirmat Iohannis, făcând referire la Victor Ciorbea.

El a spus că, dacă legislaţia permite acest lucru, va apela la această legislaţie.

"Dacă legislaţia permite acest lucru, pot să vă spun, da, voi face apel la legislaţie. Nu e o chestiune de strictă urgenţă, azi, mâine, poimâine, dar cred că se găsesc soluţii pentru a realiza un interimat de o lungime rezonabilă pentru a vedea cum evoluează lucrurile", a afirmat Iohannis.

El a mai spus că se simte obligat să caute metode pentru un interimat rezonabil, respectiv câteva luni.

Iohannis a precizat că va folosi o "excepţie" legală pentru a se suspenda de la Primărie, "dacă va fi cazul".

Klaus Iohannis a fost votat în  Delegaţia Permanentă a PNL, pentru a ocupa funcţia de ministru de Interne, în locul lui Radu Stroe.


 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
7 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza