Klaus Iohannis, felicitat de Biden și Obama

Iohannis a avut o convorbire telefonică cu vicepreședinte american Joe Biden în care a primit felicitări pentru alegerea în funcția de președinte al României.

Adăugat: 26 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:26 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Joe Biden, vicepreședinte SUA
trimite pe mail

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a avut marţi seara o convorbire telefonică cu vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, care i-a transmis felicitări cu prilejul alegerii şi în numele preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, informează un comunicat al PNL

Cei doi au discutat şi despre importanţa reformei în justiţie, atât ca motor al creşterii economice, cât şi pentru siguranţa naţională.

Totodată, preşedintele ales a arătat că vor fi continuate, fără ezitare, toate angajamentele asumate de România în domeniul securităţii atât la nivel bilateral, cât şi la nivelul NATO, fapt cu atât mai necesar în contextul geopolitic dificil din zonă.

"Întărirea statutului de drept, crearea unui mediu mai prietenos pentru investiţiile străine prin predictibilitatea măsurilor fiscale şi creşterea transparenţei decizionale sunt obiective importante în viitorul mandat al preşedintelui Klaus Iohannis. Domnia sa a arătat că toate aceste aspecte vor contribui la conturarea şi mai puternică a profilului pe care România îl are, de aliat important şi credibil, parteneriatul strategic dintre România si SUA fiind elementul de bază al politicii noastre externe şi de securitate, alături de calitatea de membru al NATO şi al Uniunii Europene", se precizează în comunicatul PNL.

Joe Biden a remarcat, totodată, contribuţia României la NATO şi la lupta împotriva grupării Statul Islamic, dar şi sprijinul acordat Ucrainei, se arată într-un comunicat al Casei Albe.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
26 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza