Klaus Iohannis, Eugen Nicolăescu, Cristian Buşoi şi Theodor Atanasiu, noii miniştri liberali

Klaus Iohannis, Eugen Nicolăescu, Cristian Buşoi şi Theodor Atanasiu au fost validaţi pentru funcţiile de miniştri ai Internelor, Finanţelor, Sănătăţii, respectiv Economiei.

Adăugat: 7 Februarie 2014
Ultima actualizare:7 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Crin Antonescu, conferinţă de presă alături de persoanele nominalizate în Guvern. Foto: Mugur Mihăiţă
trimite pe mail

Potrivit declaraţiei preşedintelui PNL, făcută vineri, după votul dat în Delegaţia Permanentă a PNL, Klaus Iohannis va fi şi vicepremier în Guvernul Ponta.

Liderul PNL, Crin Antonescu a precizat că cei patru au fost validaţi de conducerea partidului pentru a ocupa portofoliile de la Ministerul de Interne, al Finanţelor, Sănătăţii şi Economiei.

"În urma demisiei colegilor noştri Daniel Chiţoiu, Radu Stroe, Eugen Nicolăescu şi Andrei Gerea BPN a discutat propunerile pe care le-a făcut şi votul a consacrat următoarele nominalizări pe care PNL le face pentru ocuparea acestor posturi în Guvern: Klaus Iohannis la Ministerul de Interne şi viceprim-ministru, Eugen Nicolăescu la Finanţe Publice, Teodor Atanasiu la Economie, şi Cristian Buşoi, la Ministerul Sănătăţii", a spus preşedintele PNL.

Antonescu a precizat că după demisia celor patru miniştri, Daniel Chiţoiu, Radu Stroe, Eugen Nicolaescu si Andrei Gerea, în urma votului au fost nominalizaţi noii miniştri liberali în guvernul Ponta:

►Prim vicepreşedintele Klaus Iohannis, ministru de Interne şi vicepremier

►Eugen Nicolaescu, ministru al Finanţelor Publice

►Teodor Atanasiu, ministerul Economiei

►Cristian Buşoi, ministerul Sanatatii

Antonescu a mai spus că se aşteaptă ca alături de colegii din PSD  să dea României un guvern mai puternic şi mai eficient.

Liderul PNL a făcut scurte precizări referitoare la cerinţele PNL de la cei nominalizaţi.

Ce vrea PNL de la noii miniştri

De la Iohannis: Ordine în guvern şi în ţară

"De la domnul Iohannis în această nouă calitate aştept mai multă ordine în guvern şi în ţară, mai multă civilizaţie în sensul liberal, de funcţionare a instituţiilor în favoarea cetăţenilor şi o reprezentare puternică a poziţiilor liberale în acest guvern", a afirmat Antonescu.

În aceeaşi notă, preşedintele PNL a spus ce aşteptări are partidul de la Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătăţii, nominalizat acum la Finanţe.

De la Nicolăescu: Claritate, curaj şi tenacitate

"De la Eugen Nicolăescu aştept să dovedească aceeaşi claritate, curaj şi tenacitate în realizarea proiectelor Aştept o viziune şi o practică pe care să o impună în structurile enorme ale acestui sistem, prin care să se înţeleagă că sunt la dispoziţia cetăţeanului român, a celor care fac bugetul României. Aşteptăm măsuri cât mai rapide pentru ca toate procedurile, încă foarte complicate, prin care contribuabilii îşi plătesc datoriile să fie simplificate", a adăugat el.

Antonescu a subliniat că Eugen Nicolăescu nu este "un nou venit în lumea finanţelor" precizând că acesta este şi "profesor de economie, a lucrat şi cunoaste nu doar economia, ci şi ministerul, a fost câţiva ani secretar general al Ministerului, a fost în 4 mandate membru al comisiei buget finanţe, e din toate punctele de vedere pregătit pentru această misiune".

De la Atanasiu: Roşia Montană şi privatizări

Referindu-se la aşteptările sale din partea lui Teodor Atanasiu, nominalizat la ministerul Economiei, în locul lui Gerea, liderul PNL i-a cerut acestuia "să atace"  privatizările, reindustrializarea României, dar şi să găsească, alături de premier şi de colegii din guvern soluţii privind Roşia Montană.

De la Buşoi: Continuarea reformei Sănătăţii

Despre cel de-al patrulea ministru nominalizat, Cristian Buşoi, care ocupa funcţia de preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate, Antonescu a susţinut "că unul dintre cele mai bune produse ale PNL" şi că doreşte ca acesta să-şi pună energia şi experienţa în continuarea reformei Sănătăţii.

"Aşteptăm un ministru al Sănătăţii un proiect, hotărât să ducă acest proiect mai departe, indiferent de acţiunile uriaşelor grupuri de interese din zona, să dea pacienţilor şi contribuabililor sentimentul, în fine, că sunt nişte cetăţeni deplini ai Europei", a mai spus liderul liberalilor.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a mai precizat propunerile liberalilor trebuie să fie acceptate mai întâi de premier.

"Toate aceste patru nume au fost comunicate de către mine primului ministru. Aştept ca, după întoarcerea domnieie sale, cât mai repede, să reluăm activitatea guvernamentală, după aceste numiri. Cert este că i le-am comunicat şi că, din punctul meu de vedere şi după ştiinţa mea, nu avem niciun fel de problemă în legătură cu ele", a mai spus el.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza