Klaus Iohannis: Economia românească nu va fi afectată de ieşirea Marii Britanii din UE

Preşedintele României a dat asigurări că economia românească nu va fi afectată de votul britanicilor de ieri şi că impactul asupra monedei naţionale va fi foarte mic.

Adăugat: 24 Iunie 2016
Ultima actualizare:24 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Economia românească nu va fi afectată de votul britanicilor de ieri, a spus preşedintele Klaus Iohanis, după consultările de la Cotroceni cu liderii politici.

El a precizat că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, i-a confirmat faptul că impactul asupra monedei naţionale va fi foarte mic.

Klaus Iohannis a explicat că procesul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană este foarte lung şi că vor avea loc negocieri în acest sens, la care România va participa şi va avea grijă de propriile interese.

"România va negocia în aşa fel încât interesul României să fie protejat. Şi, foarte important, România va negocia în aşa fel încât să avem grijă de românii noştri care trăiesc şi lucrează în Marea Britanie. Este important de ştiut că Marea Britanie, după ieşirea din Uniunea Europeană, va rămâne un partener foarte important pentru România. Nu va avea însă statut privilegiat în relaţia cu Uniunea Europeană", a spus Iohannis.  

Şeful statului a afirmat că există consens politic în plan intern pentru ca România să rămână pe calea europeană, pentru că Uniunea Europeană este un proiect valoros, care trebuie continuat.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza