Klaus Iohannis: Diaspora trebuie să fie o prioritate naţională

De ziua Românilor de Pretutindeni, președintele Klaus Iohannis a declarat că diaspora trebuie să devină în mod real "o prioritate naţională".

Adăugat: 29 Mai 2016
Ultima actualizare:29 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Președintele Klaus Iohannis, alături de românii din diaspora
trimite pe mail

Duminică, 29 mai, este Ziua românilor de pretutindeni, sărbătorită începând de anul trecut în ultima duminică a lunii mai.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică un mesaj în care subliniază că diaspora trebuie să devină în mod real o prioritate naţională.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a solicitat guvernului măsuri concrete, menite să sprijine românii de peste hotare, care pot contribui la dezvoltarea României fie întorcându-se în ţară, fie reprezentând imaginea ei în lume.

"Astăzi sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni, zi în care ne simțim mai aproape unii de alții, mai solidari cu cei care trăiesc departe de țară. Fiecare întâlnire pe care am avut-o cu românii din diaspora m-a bucurat și m-a făcut să mă simt mândru de faptul că avem ambasadori care reprezintă cu cinste România, în numeroase domenii. Diaspora trebuie să fie o «prioritate naţională» în mod real. Astfel, vom valorifica potenţialul românilor de peste hotare, care pot contribui la dezvoltarea României, fie întorcându-se în ţară, fie reprezentând imaginea ei în lume.
La mulţi ani tuturor românilor, de aici sau de departe!", scrie președintele pe Facebook.

La Muzeul Satului din Bucureşti, această zi este marcată printr-un târg al tradiţiilor populare ale comunităţilor româneşti din vecinătatea României, precum şi prin recitaluri de muzică şi dansuri populare, iar la Cernăuţi a avut loc sâmbătă un spectacol folcloric, la care au participat artişti din România, Ucraina şi Republica Moldova.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza