Klaus Iohannis câştigă procesul cu ANI

ANI l-a acuzat pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, de incompatibilitate deoarece a deţinut simultan atât funcţia de primar, cât şi cea de reprezentant al Sibiului în Adunarea generală a Acţionarilor a Socităţii Apă, Canal.

Adăugat: 25 Septembrie 2013
Ultima actualizare:25 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Curtea de Apel Alba a anulat raportul inspectorilor de integritate prin care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost declarat incompatibil în primăvara acestui an.

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi contestată de Agenţia Naţională de Integritate la Instanţa Supremă.

În 24 aprilie, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Iohannis susţinea că este vorba despre o confuzie pe care o face ANI.

"Există societatea Pieţe, care a fost înfiinţată de noi acum câţiva ani. ANI spune că sunt incompatibil pentru că reprezint municipiul Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor, lucru total fals. Nu am avut niciodată un astfel de mandat, deci nu există cauza. A doua se referă la Societatea Apă Canal, societatea care, după înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), a devenit operator regional. Toţi primarii comunităţilor care sunt în ADI Apă sunt şi reprezentanţii comunităţilor lor în Adunarea Generală a Acţionarilor la Apă Canal, care este operator regional, având comunităţi din judeţele Sibiu şi Braşov", explica Iohannis, care adăuga că legea incompatibilităţilor prevede că primarul nu poate fi acţionar în AGA a unor societăţi de interes local, fără a face referire la societăţile regionale.

Klaus Iohannis a contestat decizia ANI în 31 mai, la Curtea de Apel Alba Iulia.
  Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Diana Surdu
Adăugat:
25 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza