Klaus Iohannis, audiat la DNA

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, l-a dat în judecată pe vicepremierul Liviu Dragnea pentru ordonanţa privind traseismul politic.

Adăugat: 16 Septembrie 2014
Ultima actualizare:16 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele PNL
trimite pe mail

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul constituit în urma plângerii sale penale împotriva lui Liviu Dragnea privind traseismul politic.

Primarul Sibiului a declarat, la intrarea în sediul DNA, că a fost citat în calitate de martor.

Klaus Iohannis a depus săptămâna trecută o plângere penală împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, pentru inţierea ordonanţei de urgenţă 55 din 2014, care permite migraţia politică a aleşilor locali pentru 45 de zile.

Principala acuzaţie din sesizarea depusă este cea de abuz în serviciu.

Preşedintele PNL reclamă faptul că "au fost aduse vătămări" prin această odonanţă tuturor candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi, în general, interesului public care vizează desfăşurarea alegerilor în condiţii de egalitate de şanse şi de legalitate.

Pe 12 septembrie, DNA a anunţat că procurorii au început urmărirea penală "in rem", cu privire la faptă, în dosarul constituit ca urmare a plângerii PNL faţă de emiterea ordonanţei privind migraţia aleşilor locali.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza