Klaus Iohannis: Aderarea la Schengen, un obiectiv al perioadei următoare

Preşedintele Klaus Iohannis, a pledat, din nou, pentru primirea ţării noastre în Spaţiul Schengen de liberă circulaţie.

Adăugat: 3 Septembrie 2015
Ultima actualizare:3 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut diplomaţilor români acreditaţi în străinătate să se implice mai mult în promovarea intereselor economice ale României.

La întânirea de la Palatul Cotroceni cu ambasadorii veniţi la Bucureşti la reuniunea anuală a diplomaţiei, şeful statului a pledat, din nou, pentru primirea ţării noastre în Spaţiul Schengen de liberă circulaţie.

Klaus Iohannis crede că ar fi consolidate, astfel, frontierele externe ale Uniunii Europene.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus diplomaţilor români prezenţi la Palatul Cotroceni că nu doreşte ca reuniunea anuală a diplomaţiei să se transforme într-un eveniment formal, ci să constituie un prilej de analiză a activităţii din cadrul misiunilor, urmat de acţiuni coerente şi clare.

În opinia şefului statului, abordarea integratoare, parteneriatul şi predictibilitatea sunt principalele elemente care contribuie la o politică externă puternică.

Există şi aspecte care nu funcţionează, a mai spus preşedintele Klaus Iohannis, referindu-se la diplomaţia economică şi la nevoia creşterii calităţii acesteia.

El consideră că este o zonă insuficient valorificată, la fel ca diplomaţia culturală.

România pledează pentru întărirea flancului estic al NATO

În cadrul NATO, România va pleda în continuare pentru consolidarea apărării coletive şi pentru întărirea flancului estic, a declarat şeful statului şi a adăugăt că, la nivelul Uniuniunii Europene trebuie să existe unitate şi solidaritate.

De asemenea, ţara noastră va continua să susţină parcursul european al Republicii Moldova şi îşi va menţine obiectivul de aderare la Spaţiul Schengen.  

"Aderarea la Spaţiul Schengen va continua, desigur, să fie un obiectiv al perioadei următoare. Dincolo de îndeplinirea condiţiilor aferente, este important să reiterăm că includerea României în acest spaţiu, va contribui la întărirea securităţii frontierelor externe ale Uniunii", a spus Iohannis.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
3 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza